ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κως: Έκρηξη έξω από τα γραφεία της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου

Κως: Έκρηξη έξω από τα γραφεία της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου

Έκρηξη προκάλεσαν άγνωστοι το απόγευμα της Δευτέρας (8/2/2016) με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τα γραφεία της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, στην Κω.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, πιθανολογείται ότι έγινε χρήση βαρελότου – μαύρης πυρίτιδας το οποίο εξερράγη σε αρχαιολογικό χώρο και προκάλεσε θόρυβο και αναστάτωση εξαιτίας του θορύβου και του έντονου μαύρου καπνού, που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Τα μέτρα φύλαξης της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου έχουν αυξηθεί ενώ στις έρευνες συνέδραμε και αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής εκρηκτικών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή Πυλί της Κω, πλησίον του στρατοπέδου «Καπετάν Λαζαρή», ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε διμοιρία αστυνομικών, εκτοξεύοντας εναντίον τους εμπρηστικές κατασκευές (15 βόμβες τύπου μολότοφ, 7 ναυτικούς πυρσούς) και πέτρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να απωθήσουν τα άτομα αυτά, προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Στο σημείο απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση κατά των αστυνομικών, εντοπίστηκαν έξι άτομα, τα οποία προσπαθούσαν να διαφύγουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού ακινητοποιήθηκαν, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Στην κατοχή των προσαχθέντων, στο αυτοκίνητο και στο χώρο που εντοπίστηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πτυσσόμενο γκλοπ,
  • γκλοπ τύπου «Nanchaku»,
  • δύο σφυριά θραύσης κρυστάλλων,
  • τρεις βόμβες τύπου μολότοφ,
  • ζεύγη γάντια με έντονη οσμή καυσίμου, κ.α.

Οι προσαχθέντες, ηλικίας από 17 έως 24 ετών, καθώς και ο 43χρονος πατέρας του 17χρονου, συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Σχετικές ειδήσεις