ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε συμμορία Ιταλών με ιδιαίτερη προτίμηση στα... ρολόγια χειρός!

Εξαρθρώθηκε συμμορία Ιταλών με ιδιαίτερη προτίμηση στα... ρολόγια χειρός!

Εξαρθρώθηκε το Σάββατο (6/8/2016) ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών 5μελής συμμορία Ιταλών που διέπραττε κλοπές και ληστείες στο νησί της Μυκόνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου τέσσερις Ιταλοί ηλικίας 45, 36, 29 και 26 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ παράλληλα έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται άλλος ενας 22χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επισταμένης-μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και ενδελεχούς αξιολόγησης στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi) και διαπιστώθηκε ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλαζαν συχνά καταλύματα διαμονής, χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν και αφαιρούσαν από πεζούς μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση έχουν εξιχνιαστεί δυο ληστείες και δύο κλοπές. Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι:

  • Την 10.07.2016 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν με απειλή βίας από υπήκοο Αιγύπτου ρολόι χειρός αξίας 69.000 ευρώ
  • Την 22.07.2016 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν από υπήκοο Ην. Αραβικών Εμιράτων ρολόι χειρός αξίας 150.000 ευρώ
  • Την 05.08.2016 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν από ημεδαπό ρολόι χειρός αξίας 200 ευρώ
  • Την 06.08.2016 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν με τη βία από υπήκοο Ταϊλάνδης ρολόι χειρός αξίας 35.500 ευρώ

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δυο από τα κλεμμένα ρολόγια.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη της σπείρας το χρονικό διάστημα της εγκληματικής τους δράσης πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα τους και επανήλθαν στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης συνέδραμε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου προκειμένου να εξετασθεί περαιτέρω τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.