ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ένοπλη ληστεία στο Φάληρο: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχαν αποφυλακιστεί οι δράστες

Ένοπλη ληστεία στο Φάληρο: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχαν αποφυλακιστεί οι δράστες

Συνεχίζονται από την Αστυνομία οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του τέταρτου εκ των δραστών της κινηματογραφικής ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, καθώς ο ένας από τους ληστές, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, κατά την διάρκεια καταρρίχησης απο τον 8ο όροφο, για να ξεφύγει.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι δύο συλληφθέντες δεν είναι Γεωργιανοί, όπως αναφέρθηκε αρχικά από την αστυνομία. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι είναι ένας 35χρονος από την Αρμενίας και ένας 30χρονος Ρώσος, ενώ ο νεκρός είναι Μολδαβός, ηλικίας 47 ετών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσαν και οι τρεις είναι σεσημασμένοι για ανάλογα αδικήματα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, o Πάνος Σόμπολος, οι δράστες είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου και είχαν τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους πάνω τους!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δράστης που έπεσε από τον 5ο όροφο και έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης πριν από 9 χρόνια είχε πραγματοποιήσει ληστεία σε κατάστημα στον Πειραιά. Ο δράστης τότε είχε σκοτώσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, καθώς και ένα πολίτη που έσπευσε να βοηθήσει.

Τα τρία πιστόλια και το περίστροφο που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές πράξεις.

Στην περιοχή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν σχολαστικά την πολυκατοικία και τους γύρω χώρους, καθώς θεωρείται πολύ πιθανόν ο τέταρτος ληστής να μην έχει προλάβει να απομακρυνθεί, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το τετράγωνο πριν φύγουν οι τέσσερις δράστες από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου, όπου είχαν διαπράξει την ένοπλη ληστεία.

Με την υπόθεση ασχολείται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας και κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Το χρονικό της ληστείας

Τέσσερις ένοπλοι δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας (03/04) ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησεών στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα έδεσαν και φίμωσαν την άτυχη γυναίκα.

listeia p.faliro5

Την απόπειρα ληστείας αντελήφθη ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος έχει τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στο διαμέρισμα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

listeia p.faliro8

Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και ακολούθησε η σύλληψη δύο εκ των δραστών ενώ πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι διπλανών διαμερισμάτων ενώ ο τρίτος, προσπαθώντας και αυτός να διαφύγει, έπεσε από το μπαλκόνι του έβδομου ορόφου στο κενό και σκοτώθηκε ακαριαία.

listeia p.faliro6

Ο τέταρτος ληστής έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διαφεύγει της σύλληψης και οι δεκάδες αστυνομικοί -της ομάδας ΔΙΑΣ, των ΟΠΚΕ και του τοπικού αστυνομικού τμήματος- που βρίσκονται στο σημείο, το έχουν αποκλείσει και τον αναζητούν, «χτενίζοντας» την περιοχή, σπιθαμή προς σπιθαμή.

listeia p.faliro7

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο στη ληστεία να εμπλέκεται και η οικιακή βοηθός των ηλικιωμένων.

Εν τω μεταξύ, στο διαμέρισμα βρέθηκαν τρία όπλα καθώς και ένας σάκος με χρυσαφικά.

Σχετικές ειδήσεις