ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σακκάς και Δημητράκης οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Σακκάς και Δημητράκης οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Δύο πολύ γνωστά ονόματα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πολύ σοβαρές υποθέσεις, είναι δράστες της ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τους Κώστα Σακκά και Γιάννη Δημητράκη.

Ο πρώτος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχε κάνει απεργία πείνας όταν είχε συμπληρωθεί το 18μηνο της κράτησής του και είχε εξαφανιστεί για να συλληφθεί λίγο αργότερα στη Σπάρτη.

Τελικά, δεν καταδικάστηκε για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Σημειώνετια ότι παλαιότερα είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη με ένα σακίδιο γεμάτο όπλα και με ένα πιστόλι πάνω του, που είχε ακόμη και τη σφαίρα στη θαλάμη.

Ο δεύτερος είχε γίνει γνωστός ως ο «ληστής με τα μαύρα» και είχε τραυματιστεί σε συμπλοκή με αστυνομικούς που ακολούθησε μετά από ληστεία τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά της σύλληψή τους και σε συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ, συνελήφθη και μία 39χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται ως συνεργός τους.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν σπίτια από τα οποία εκτιμάται ότι «πέρασαν» τα προηγούμενα 24ωρα οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες της ληστείας, αναζητώντας στοιχεία για την δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν της 12 το μεσημέρι, την ώρα που δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών (ΑΤΜ) το οποίο βρίσκεται στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός της Πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης.

Φορώντας ιατρικές ποδιές, μάσκες και γάντια, οι δράστες, που εκτιμάται πως γνώριζαν ότι σήμερα είναι ημέρα μισθοδοσίας του προσωπικού του νοσοκομείου, απείλησαν με όπλα, τους υπαλλήλους από τους οποίους αξίωσαν τις δύο βαλίτσες με τα χρήματα. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μία βαλίτσα, αφού η δεύτερη φαίνεται πως έπεσε στο έδαφος και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου προκειμένου να διαφύγουν με όχημα, περικυκλώθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς που στο μεταξύ είχαν κληθεί στην περιοχή και τους ακινητοποίησαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Serial killer στην Κύπρο: Εντοπίστηκε στη λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Sierra

Επιστολή - «βόμβα» Αγγελή για την υπόθεση Novartis: Εμπλέκει υπουργό της κυβέρνησης