ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Το επεισόδιο που είχε το παιδί εντός του νοσοκομείου περιέγραψε γιατρός

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου:  Το επεισόδιο που είχε το παιδί εντός του νοσοκομείου περιέγραψε γιατρός

Συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλα Πισπιρίγκου το πρωί της Παρασκευής

Το επεισόδιο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο αλλά και τη συζήτηση που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου για να καταλάβει τι επεισόδιο είχε συμβεί όσο το παιδί βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας περιέγραψε η παιδίατρος - εντατικολόγος του Ωνασείου Σταυρούλα Μπούντα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Παρέλαβα ένα παιδί καρδιοαναπανευστικά σταθερό. Ήταν ένα παιδί με σοβαρότατο νευρολογικό πρόβλημα. Ο λόγος εισαγωγής ήταν η αξιολόγηση. Καθόλη τη διαρκεια της νοσηλείας το παιδί δεν προβλημάτισε», είπε η μάρτυρας και περιέγραψε στη συνέχεια το επεισόδιο που είχε το παιδί εντός του νοσοκομείου.

«Την επόμενη λίγο πριν τις οκτώ έκανε ένα επεισόδιο σπασμών, με προσηλωση βλέμματος καταγράψαμε κορεσμό 90, χορηγήθηκε οξυγόνο. Βασικό σε αυτό είναι να λυθεί το επεισόδιο πριν περάσουν 30 λεπτά. Χρειαζόταν υποστήριξη με αμπου. Λίγο πριν την παρέλευση του 20λεπτου ανταποκρίθηκε. Την στιγμή που εκδήλωσε τους σπασμούς είχε πυρετό πάνω από 39. Ο πυρετός πυροδότησε τους σπασμούς. Στη συνέχεια, το παιδί παρέμεινε διασωλημένο και σταθερό» ανέφερε η γιατρός.

Όπως εξήγησε, αμέσως μετά ενημέρωσα τηλεφωνικά τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία απάντησε πως θα έρθει στο νοσοκομείο. «Τη μητέρα την είχα δει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ερχόταν συχνά για να την ενημερώσω. Είχαν επιτραπεί και κάποιες επισκέψεις τις απογευματινές ώρες. Τον πατέρα τον είχα δει αλλά δεν είχα κάποια συζήτηση».

Πρόεδρος : Τι βλέπετε για να πείτε είναι σπασμοί;

Μάρτυρας : Είναι κινήσεις άκρων. Μπορεί να συμμετέχει όλο σώμα. Πρόκειται για ακούσιες κινήσεις στο σώμα που είναι παθολογικές.

Πρόεδρος: Έχετε πει για μία συζήτηση κάνατε με μητέρα;

Μάρτυρας: Είδα την μητέρα την επομένη των σπασμών. Προσπάθησα να καταλάβω, να δω τι είχε συμβεί στο σπίτι. Μου είπε στο σπίτι πως η Τζωρτζίνα ήταν ξαπλωμένη, έτρεμε και είπε «μαμά τρέμω τρέμω». Αυτό δεν είναι σπασμοί, διότι είχε επικοινωνία. Μου απάντησε ότι μετά την έχασε. Κάπου εκεί σταμάτησε η συζήτηση μας.

Πρόεδρος: Τι εννοείται αυτό δεν αξιολογείται ιατρικά;

Μάρτυρας: Δεν αξιολογείται ως επεισόδιο σπασμών.

Σύνεδρος (εξ δεξιών): Πείτε μας για συμπεριφορά τη μητέρας.

Μάρτυρας: Δεν έχω να πω κάτι αξιόλογο. Ήταν πολύ ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών

Σύνεδρος : Ερωτήσεις έκανε;

Μάρτυρας : Την ενημέρωνα. Δεν θυμάμαι εάν έκανε ερωτήσεις.

Σύνεδρος: Υπο στήριξη Κατηγορίας: Πότε σας είπε ότι έχασε την επικοινωνία το παιδί στο επεισόδιο σπασμών;

Μάρτυρας: Την ρώτησα εγώ για να επιβεβαιώσω ότι είχε επικοινωνία και μου είπε ότι στην συνέχεια την έχασε.

Διευκρινίσεις για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης από τη γιατρό, σημειώνοντας ότι σε κατάθεση της στην ανάκριση την είχε χαρακτηρίσει «ανήσυχη», σε αντίθεση με όσα αναφέρει στο δικαστήριο.

«Η μητέρα στις συνομιλίες μας ήταν πάντα ψύχραιμη. Στη τηλεφωνική μας συνομιλία ακούστηκε ανήσυχη…» ξεκαθάρισε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι από τις εξετάσεις που έγιναν «δεν διαπιστώθηκαν σπασμοί που βλέπαμε ή δεν βλέπαμε πέρα από το επεισόδιο που καταγράφηκε στη δική μου βάρδια».

Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις