ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Λαυρεντιάδη: Διεκόπη για τις 27 Μαρτίου

Δίκη Λαυρεντιάδη: Διεκόπη για τις 27 Μαρτίου

Για τις 27 Μαρτίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση των ζημιογόνων δανείων (701 εκατ. ευρώ) που χορήγησε η Proton Bank, όταν στο «τιμόνι» της τράπεζας βρισκόταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Εκτός από τον γνωστό επιχειρηματία, μαζί του κατηγορούνται ακόμη 42 πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Ειδικότερα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σωρεία κακουργηματικών πράξεων που κατά περίπτωση αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία. Σε κάποιους από τους κατηγορουμένους, η κατηγορία αποδίδεται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του επιχειρηματία, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012 και παρέμεινε έγκλειστος επί 18 μήνες για την υπόθεση, περιλαμβάνονται συνεργάτες του αλλά και πρώην στελέχη της τράπεζας όπως οι Τρύφωνας Κολλίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου. Για την υπόθεση παραμένουν καταζητούμενοι συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος.

Σχετικές ειδήσεις