ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Κάντας

Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Κάντας

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, εκ των βασικών κατηγορουμένων σε υποθέσεις εξοπλιστικών.

Ο Αντώνης Κάντας, που είχε κριθεί προφυλακιστέος το Δεκέμβριο του 2013 αποφυλακίζεται – ενδεχομένως και αύριο-, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, επί θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές και την παραδοχή του ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ για να προωθήσει ή να μην μπλοκάρει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μάλιστα, με βούλευμα είχε αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του Αντώνη Κάντα με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 200.000.

Πλην όμως, όπως είχε γίνει γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του, ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να καταβάλλει το ποσό της εγγυοδοσίας με αποτέλεσμα να παραμένει έως σήμερα στη φυλακή.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014, ποσό περίπου 14 εκατ. ευρω, όσα δηλαδή βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Α. Κάντα, επιστράφηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.

Τους επόμενους μήνες ο Αντώνης Κάντας αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων για κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια των συστημάτων «Ερμής» και των υποβρυχίων.