Προσφυγή της Σαββαΐδου στο ΣτΕ κατά της παύσης της από το υπουργικό συμβούλιο

Newsroom Newsroom

Προσφυγή της Σαββαΐδου στο ΣτΕ κατά της παύσης της από το υπουργικό συμβούλιο

Να επανέλθει στα καθήκοντά της ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η τέως γενική  γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Κατερίνα Σαββαΐδου.  

Η τέως ΓΓ η οποία παύθηκε από τα καθήκοντα της με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η από 22 Οκτωβρίου 2015 επίμαχη απόφαση.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της κυρίας Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Μάλιστα η υπόθεση αυτή αναμένεται να εκδικαστεί στις 19 Ιανουαρίου 2006 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η κυρία Σαββαΐδου αναφέρει ότι ναι μεν οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι πολιτικές (αποφάσεις) και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβερνητική αυτή πράξη έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας ατομικής διοικητικής πράξης, καθώς αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο και ρυθμίζει αρνητικά την υπηρεσιακή της κατάσταση.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κατοχυρώνεται τόσο από την ΕΣΔΑ όσο και από το Σύνταγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved