Υπόθεση Άννυ: Συγκλονίζει η απολογία της μάνας - «Δεν φαινόταν τοξικομανής ο πατέρας του παιδιού»

Newsroom Newsroom

Υπόθεση Άννυ: Συγκλονίζει η απολογία της μάνας - «Δεν φαινόταν τοξικομανής ο πατέρας του παιδιού»

Με την απολογία της μητέρας της άτυχης Άννυ, Δημήτρινα Μπορίσοβα, συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την αποτρόπαια δολοφονία της μικρής ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η μητέρα της Άννυ που κατηγορείται για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και για το πλημμέλημα της ψευδορκίας υποστήριξε πως δεν είχε καμία ανησυχία ότι μπορεί να κινδυνεύει η Άννυ όταν βρισκόταν με τον πατέρα της. Η Δημήτρινα Μπορίσοβα τόνισε πως ο σύντροφος της ήταν περιστασιακός χρήστης κάνναβης και είχε εξάρτηση από τον τζόγο αφού έπαιζε περίπου 200 ευρώ το μήνα.

«Δεν είχα δει ποτέ να έχει στερητικό σύνδρομο, δεν μου είχε ζητήσει ποτέ χρήματα για ναρκωτικά, τα μόνα σύνεργα που είχα δει ήταν αλουμινόχαρτο...», ανέφερε.

Πρόεδρος: Η εικόνα δηλαδή που είχατε είναι ενός ανθρώπου που κάνει περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών;
Κατηγορούμενη : Ναι...

Πρόεδρος: Δεν σας ενοχλούσε ο σύντροφος σας να κάνει χρήση ηρωίνης και να έχετε και ένα παιδί μέσα στο σπίτι;

Κατηγορούμενη: Δεν ήταν χάλια, δεν φαινόταν τοξικομανής, δεν είχε καμία σχέση με ανθρώπους που ήξερα να κάνουν χρήση ηρωίνης,

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να κάνει χρήση μπροστά στην Άννυ;

Κατηγορούμενη: δεν θα έκανε ποτέ...

Πρόεδρος: Δεν σας ενδιαφέρει δηλαδή να μένει ένα μικρό παιδί σε ένα σπίτι που γινόταν χρήση ναρκωτικών;

Κατηγορούμενη: Δεν ήταν σε καθημερινή βάση...

Πρόεδρος: Γνωρίζατε ότι τέταρτος κατηγορούμενος (σς Νικολάι) έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών;

Κατηγορουμένη: Όχι

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν Νικολάι και Σάββα είχαν κάτι παραπάνω μεταξύ τους;

Κατηγορουμένη: Όχι

Πρόεδρος: Το αποκλείεται;

Κατηγορούμενη: Όχι

Πρόεδρος: Γνωρίζατε αν τέταρτος κατηγορούμενος πήγαινε με άνδρες;

Κατηγορούμενη: Ναι, τον είχα ακούσει στο τηλέφωνο να κλείνει ραντεβού και είχα ρωτήσει τον Σάββα και μου το είχε πει

Όπως, είπε, ρωτούσε συνέχεια τη μικρή αν είχε κάποιο παράπονο από τον πατέρα της και όταν δούλευε σε στούντιο αλλά και όταν ήταν στη Γερμανία και η Άννυ δεν της είχε πει κάτι.

Αντίθετα όπως υποστήριξε ο πατέρας της Άννυ της έδειχνε ότι την αγαπούσε. «Ρώταγα την μικρή αν έχει κάποιο παράπονο από τον μπαμπά της, ανησυχούσα μόνο γιατί ξυπνούσε πιο νωρίς από τον πρώτο κατηγορούμενο και την ρωτούσα συνέχεια. Δεν τον έχω δει ποτέ να ασκεί βία. Μπροστά στο παιδί εγώ δεν έχω δει να κάνει ποτέ ναρκωτικά .Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα και σε όλες αυτές τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι μαζί του, δεν μπορούσε να μου περάσει από μυαλό ότι θα συμβεί κάτι...», ανέφερε η κατηγορούμενη, προσθέτοντας : «Την ρώταγα αν είναι καλά αν είχε παράπονο από τον μπαμπά, το μόνο παράπονο που είχε ήταν ότι ήθελε τη γιαγιά της. Δεν τον έχω δει ποτέ χάλια, δεν φαινόταν τοξικομανής, μίλαγε κανονικά μαζί μου, δεν είχε κανένα πρόβλημα...».

Πρόεδρος: Ποτέ ήρθατε Ελλάδα;

Κατηγορούμενη: Ιούλιο του 2009

Πρόεδρος: τον πρώτο κατηγορημένο ποτέ τον γνωρίσατε;

Κατηγορούμενη: τον Νοέμβριο του 2009 και από τον Δεκέμβριο του 2009 αρχίσαμε να συγκατοικούμε

Πρόεδρος: Κατά τη διάρκεια της σχέσης σας εργαζόταν κάπου;

Κατηγορούμενη: Στην αρχή εργαζόταν ως σερβιτόρος ή στο παζάρι, περίπου για ένα μήνα.

Μετά είχε εργαστεί μόνο στη Γερμανία, σε ένα χώρο όπου πρόσεχε τα άλογα

Πρόεδρος: Ότι πήγαινε με άνδρες και έπαιρνε χρήματα ισχύει;

Κατηγορούμενη: αυτό το έμαθα από κάποιους άλλους φίλους το 2010.

Πρόεδρος: είστε σίγουρη; έφευγε κάποιες ώρες από το σπίτι;

Κατηγορούμενη: ναι και όταν πήγα να το ψάξω ένας φίλος γέλασε και μου είπε ότι κάνει αυτό το πράγμα

Πρόεδρος: τον είχατε δει να έχει ποτέ χρήματα;

Κατηγορούμενη: όχι ποτέ

Πρόεδρος: όλα αυτά τα χρόνια καλύπτεται τα έξοδα εσείς και στέλνατε και στους γονείς σας. Γιατί ποσό μιλάμε; ποσά στέλνατε;

Κατηγορούμενη: 800 με 1000 μηνιαίως και με τα υπόλοιπα ζούσα

Πρόεδρος: άρα είχατε ένα καλό εισόδημα

«Δε ξέρω τι συνέβη...»

Ακόμα και σήμερα η μητέρα της Άννυ δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο τι συνέβη στο παιδί της. « Το πρώτο που μπόρεσα να σκεφτώ όταν αστυνομικός μου είπε ότι σύντροφος σας σκότωσε το παιδί σας, καθώς δεν μπορούσα να το πιστέψω ήταν το παιδί να έπεσε και χτύπησε...»

Πρόεδρος: Σήμερα τι πιστεύετε; απλά αν την έχει σκοτώσει ποια ήταν αιτία; Βίαιος λέτε δεν ήταν, χρήστης ναρκωτικών εξαρτημένος δεν ήταν λέτε, κάποια περίεργη σεξουαλική σχέση με τον Νικολάι λέτε δεν είχε....τι έγινε πάει κάπου μυαλό σας;

Κατηγορούμενη: όχι...

Η Δημήτρινα Μπορίσοβα ανέφερε στην απολογία της πως μαζί με τον σύντροφο της πήγαν στη Βουλγαρία μετά την εξαφάνιση της Άννυ με προτροπή του ίδιου και αφού εκείνος είχε μαζέψει κάποια πράγματα από το σπίτι. Εκεί όπως ανέφερε όταν υπονόησε ότι κάτι είχε συμβεί στο παιδί εκείνη πήγε να αυτοκτονήσει. «Πήρα το μαχαίρι πήγα να καρφωθώ...Στο λεωφορείο μου έλεγε να προσέχω τι να πω να μην μου πάρουν το παιδί, έκανα δήλωση εξαφάνισης στο χαμόγελο του παιδιού και εν συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα.

Πριν φύγουν για τη Βουλγαρία της είχε αποκαλύψει όπως είπε στην απολογία της πως η μικρή Άννυ είχε εξαφανιστεί. «Μου είπε να ηρεμήσω πρώτα...Μου είπε πως στις 21 Απριλίου 2015, ξύπνησε και το παιδί δεν ήταν μέσα, νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα, ήταν σοκ για μένα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Άρχισε να ανησυχεί και όντως κατάλαβα ότι κάτι έχει συμβεί
Άρχισε να μου λέει ότι είδε το παιδί στην τηλεόραση και κάποιος το βρήκε και το πήγε κάπου όμως δεν μπορούσε να καταλάβει που, εγώ δεν έκατσα να το σκεφτώ, μου είπε να πάμε στη Βουλγαρία να ενημερώσουμε την οικογένεια μου. Εγώ έμεινα στο ξενοδοχείο. Όλο αυτό το διάστημα έψαχνα για εξαφανισμένα παιδιά. Εκείνος συναντήθηκε με τον αδελφό μου...» ανάφερε

Πρόεδρος : Δε σας κρίνουμε σαν μητέρα...

Η μητέρα δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από την έδρα γιατί αρχικά άφησε την Άννυ στη μητέρα και γιατί εν συνέχεια πως αποφάσισαν να την φέρουν στην Ελλάδα όπως και για το εάν επίσης σκόπευε να αφήσει τον πρώτο κατηγορούμενο και να πάει στη Γερμανία με την Άννυ και να ζήσει με τον Γερμανό φίλο της.

Πρόεδρος: Πόσο χρόνων ήταν Άννυ όταν γυρίσατε ξανά στην Ελλάδα;

Κατηγορούμενη: 2, 5 ετών

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε την Άννυ μαζί σας;

Κατηγορούμενη: Δεν είχα ακόμα σχέση με τον Γερμανό, δεν ήξερα αν θα τα βγάλω πέρα

Σκεφτόμουν ότι ήταν πολύ μικρή, δεν θα είχε την αγάπη που θα χρειαζόταν, εγώ έπρεπε να δουλέψω...

Πρόεδρος: Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στην παρούσα αίθουσα δε θα σας κρίνουμε σαν μητέρα σας κρίνουμε για την πράξη που κατηγορήστε.. .Ο σκοπός ήταν να πάτε εσείς και το παιδί σας στη Γερμανία χωρίς τον πρώτο κατηγορούμενο;

Κατηγορούμενη: Έτσι είχα αποφασίσει εγώ, ο Γερμανός δεν ήξερε την ύπαρξη του πρώτου κατηγορουμένου, εγώ θα εμένα με τον Γερμανό και το παιδί μου, θα τον παντρευόμουν.

Πρόεδρος: Αυτά τα γνώριζε ο πρώτος κατηγορούμενος;

Κατηγορούμενη: Ότι θα τον παντρευτώ όχι, δεν του το είχα πει για να μην τσαντιστεί.

Πρόεδρος: Σας έχει χτυπήσει;

Κατηγορούμενη: Είχε γίνει ένα περιστατικό. Με πήρε τηλέφωνο μια μέρα στη δουλειά και μου είπε να τσακιστώ να πάω στο σπίτι, εγώ κατάλαβα ότι είναι νευριασμένος και πήγα. Φώναζε και μου έλεγε να μπω σπίτι, και μετά εγώ δεν ήθελα και τότε με χτύπησε, μου είπε για το Facebook και ότι είχε διαβάσει κάποια μηνύματα. Εμένα μου φάνηκε περίεργο και τότε κατάλαβα ότι τα διάβασε ο τέταρτος κατηγορούμενος (σς Νικολάι) και του τα είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved