ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατέθεσε ως μάρτυρας ο μεσάζων όπλων, Βασίλης Παπαδόπουλος

Κατέθεσε ως μάρτυρας ο μεσάζων όπλων, Βασίλης Παπαδόπουλος

Επί 3 ώρες κατέθετε το μεσημέρι της Τετάρτης (22/2) ο μεσάζων όπλων Βασίλης Παπαδόπουλος για την υπόθεση της προσπάθειας πώλησης αμυντικού υλικού και συγκεκριμένα 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

Την ώρα που η δικογραφία βρίσκεται ήδη στη Βουλή η οποία καλείται να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας για το αδίκημα της απιστίας , ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε τελικά στην Εισαγγελία, που τον είχε καλέσει και πριν στείλει τη δικογραφία στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου αλλά δεν είχε ανταποκριθεί και εξετάστηκε ως μάρτυρας. Η Εισαγγελία άλλωστε συνεχίζει την έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, υπηρεσιακών παραγόντων ή άλλων, στην υπόθεση.

Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τον κ. Καμμένο, εστάλη από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας. Η κίνηση αυτή γίνεται χωρίς να υπάρχει αξιολογική κρίση ή περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ,καθώς οι εισαγγελείς δεν δικαιούνται να κάνουν καμία ενέργεια εφόσον αναφερθεί το όνομα υπουργού.

Η εισαγγελική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση «σκόνταψε» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ως όφειλαν οι εισαγγελικές αρχές διαβίβασαν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις