ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδικάστηκε ο φοιτητής που ξυλοκόπησε τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

Καταδικάστηκε ο φοιτητής που ξυλοκόπησε τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καταδικάστηκε ο φοιτητής της Φιλοσοφικής, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο κ. Συρίγος περιέγραψε στο δικαστήριο πώς έγινε το περιστατικό:

«Βγαίνοντας από τη σχολή, είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρει. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε "τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι"; Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα» είπε ο κ. Συρίγος. «Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα, και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι.»

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό. «Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο.»

Ωστόσο, ο κ. Συρίγος αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους 3 δράστες της επίθεσης.

Η εισαγγελέας τόνισε πως «η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. Όπως και η μοτοσυκλέτα του που βρέθηκε εκεί. Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπεροχή, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος.»

Σχετικές ειδήσεις