ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Ημαθία επισκέφθηκε ο πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης

Την Ημαθία επισκέφθηκε ο πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης

Το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής στην κοινότητα Λουτρού Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζουν και σύριες μοναχές από το Χαλέπι, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

Η γυναικεία αδελφότητα από το Χαλέπι ήρθε στην Ημαθία, με την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία. Ο πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων για τη στοργή και το ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλει τη μοναστική αδελφότητα. Απευθυνόμενος προς τις μοναχές συνέστησε να κάνουν υπομονή και να έχουν δύναμη και να προσεύχονται για να βρεθεί και να γυρίσει κοντά τους ο πνευματικός τους, κατά σάρκα αδελφός του πατριάρχη, απαχθείς και αγνοούμενος μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος.

Νωρίτερα, ο κ. Ιωάννης έγινε δεκτός στη μητρόπολη Βεροίας από τον τοπικό μητροπολίτη, άλλους μητροπολίτες της ευρύτερης περιοχής, τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, το δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη κ.α.

Ο κ. Ιωάννης ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του στο 'Αγιο Όρος, όπου με την ευκαιρία της παραμονής του στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου. επισκέφθηκε πολλά μοναστήρια.

Ο πατριάρχης Αντιοχείας απόψε θα καταλύσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια.

Σχετικές ειδήσεις