ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος: Χρειάζεται συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας και ο Τσίπρας το έχει καταλάβει

Ιερώνυμος: Χρειάζεται συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας και ο Τσίπρας το έχει καταλάβει

Για ζητήματα όπως το προσφυγικό, η προοπτική ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα και η σχέση κράτους και Εκκλησίας μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε ότι κάποιοι ευθύνονται για την κατάσταση με το προσφυγικό και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προέβλεψε δε ότι το προσφυγικό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τον αιώνα μας.

Αναφερόμενος δε στο ισλαμικό κράτος τόνισε ότι κάθε μορφή φανατισμού είναι επικίνδυνη και πρόσθεσε «Ο φανατισμός των τζιχαντιστών είναι πολύ σκληρός. Το λέει η θρησκεία τους, θέλουν να αφανίσουν τους άπιστους»

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο κ. Ιερώνυμος και για τη σχεδιαζόμενη ανέγερση τεμένους στην Αθήνα αναρωτώμενος αν είναι η κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε και για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η πνευματική επαφή που έχουν κρατάει χρόνια και υπογράμμισε ότι έχουν καλή χημεία, διευκρινίζοντας πάντως ότι καλή χημεία είχε και με άλλους πολιτικούς.

Είπε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα «κόντρας» Εκκλησίας και Πολιτείας και πως απαιτείται συνεργασία. «Ο κ. Τσίπρας το έχει καταλάβει αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην καύση των νεκρών σημείωσε «Θα συνεχίσουμε την ταφή. Ο λαός μας έχει μια πίστη. Η Πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να το κάνει χωρίς να ενοχλεί τους άλλους».

Σχετικές ειδήσεις