ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συκοφαντικό παραλήρημα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου Αλβανίας

Συκοφαντικό παραλήρημα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου Αλβανίας

Η Εκκλησία της Αλβανίας , μέσω ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε δημοσιεύματα τα οποία προσπαθούν να "σπιλώσουν τον Αρχ. Αλβανίας" και "δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα ειρήνης και αρμονίας μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία".

Αναλυτικά:

Μέσα στα διάφορα παράδοξα που συμβαίνουν στη χώρα μας βλέπουμε κάποιον κάτοικο Τετόβου, μουσουλμανικής καταγωγής, τον κ. Αρμπέν Λάλα, να επιχειρεί να δώσει μαθήματα Κανονικού Δικαίου και κατευθύνσεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας διαστρέφοντας, με παθολογική μανία και ασύστολα ψέματα, γεγονότα και αποφάσεις της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποιος Ορθόδοξος να κάνει κάτι ανάλογο για κάποια άλλη θρησκευτική κοινότητα. Ασφαλώς η παθιασμένη και γεμάτη παμπόνηρες συκοφαντίες αρθρογραφία του κ. Λάλα που δημοσιεύει και αναδημοσιεύει (σε ορισμένες ιστοσελίδες: botasot.info, mapo.al, kosovarimedia.com, gazetanewborn.net, ina-online.net, shqiptari.eu, κ.α στις (16.03.2016) και στην εφημερίδα “Ballkan” στις 18.03.2016) δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα ειρήνης και αρμονίας μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία.

Όσον αφορά στο συκοφαντικό μυθιστόρημα εναντίον της Εκκλησίας μας, που κατασκεύασε σχετικά με την υπόθεση ενός ιερέως από την Αυλώνα του π. Ηλία Κύριο, με αποκλειστικό σκοπό να κατηγορήσει με υβριστικές ρητορείες τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο, έχει ήδη αποκαλύψει την αλήθεια ο ίδιος ο π. Ηλίας με επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στο iliriapress.com 18.03.2016, τονίζοντας την αδιάκοπη μεγάλη τιμή που ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έδειχνε ανέκαθεν για τον πατέρα του, τον οποίο χειροτόνησε επίσκοπο, και την συνεχή φροντίδα για την οικογένεια του Επισκόπου Κοσμά Κύριο. Οι Ορθόδοξοι Ιερείς δεν έχουν ανάγκη του αυτεπάγγελτου «εισαγγελέα» κ. Λάλα για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Τα κατά καιρούς προβλήματα και τις πληγές – μεταξύ των οποίων η καταβολή ποσού 23 εκατομμυρίων λέκ σε μη Ορθόδοξο κάτοικο της Αυλώνος που υφάρπαξε εκκλησιαστικό οικόπεδο και έκτισε εστιατόριο) φροντίζει να αντιμετωπίζει και να θεραπεύει αθόρυβα ο Αρχιεπίσκοπος.

Τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο τελικά, έχει σαν μόνιμο στόχο και προσπαθεί να σπιλώσει με συνεχή συκοφαντικά μυθεύματα ο συντάκτης των άρθρων αυτών και οι κύκλοι που τον χρησιμοποιούν. Αλλά το αναμφισβήτητο πανορθόδοξο κύρος και την επί 60 χρόνια εξαίρετη προσφορά του στην Εκκλησία, γνωρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί εντός και εκτός Αλβανίας.

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις