ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τα λείψανα του Αγίου Σιλουανού από το Άγιο Όρος στη Ρωσία

Τα λείψανα του Αγίου Σιλουανού από το Άγιο Όρος στη Ρωσία

Το αδιαχώρητο επικρατεί στις ρωσικές πόλεις που μεταφέροντα τα λείψανα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη και η θαυματουργή εικόνα του Σωτήρος στην οποία προσευχόταν ο Άγιος.

Στην περιοχή Οριόλ και συγκεκριιμένα στο παρεκκλήσι που ανήκει στον Καθεδρικό Ναό Θεοφανίων μια λαοθάλασσα από προσκυνητές, περίμενε τους Αγιορείτες.

Στην είσοδο του καθεδρικού ναού τα λείψανα και την εικόνα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Orel και Bolkhov Αντώνιος, και πληθώρα κληρικών της Μητρόπολης του Orel και πολλοί πιστοί, αλλά και Κοζάκοι, εθελοντές του κινήματος της ορθοδόξου νεολαίας, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Στο παρεκκλήσι το ιερό προκύνημα συνοδεύεται υπό Ρώσων μοναχών από το Άγιον Όρος και την ΜΟνή Παντελεήμονος. Πρόκειται για τους μονάχους Kirion (Olkhovik) και Αλέξιο (Korsak).

"Ο Θεός δοξάζει τους υπηρέτες του που τον τιμούν στις ζωές τους. Και δεν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο στο μοναστικό περιβάλλον, που να μην γνωρίζει τον Άγιο Σιλουανό", - είπε ο μοναχός Αλέξιος (Korsak), απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και συμπλήρωσε "Πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο θαύμα του Αγίου Σιλουανού είναι η προσευχή του για την ειρήνη και η φλογερή αγάπη του. Αυτό το δώρο, περνάει από γενιά σε γενιά - για να προσευχηθούν όλοι για την ειρήνη όλου του κόσμου ".

Σχετικές ειδήσεις