ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δέος! Ορθόδοξοι σταυροί αναδύονται στην κεντρική Μικρά Ασία! (video)

Δέος! Ορθόδοξοι σταυροί αναδύονται στην κεντρική Μικρά Ασία! (video)

Το ενδιαφέρον των Τούρκωνέχει τραβήξει μίαμαρμάρινη πλάκα που ανακαλύφτηκε πρόσφατα στην περιοχή Ermenek στην κεντρική Μικρά Ασία, που αναγράφει μια χριστιανική προσευχή στα ελληνικά.

Όπως αναφέρεται, στα έργα που γίνονται στην περιοχή του Ermenek για την χάραξη του νέου εθνικού δρόμου ξαφνικά οι εργάτες ανακάλυψαν μια μαρμάρινη πλάκα που έγραφε στα ελληνικά μια προσευχή, η οποία εύχονταν ότι θα πραγματοποιηθούν αυτά που επιθυμεί ο παραλήπτης της. Ήταν δηλαδή ένα μήνυμα που όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Τούρκοι με μεγάλη συμβολική σημασία.

Το ενδιαφέρον είναι πως η περιοχή αυτή όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Τούρκοι ονομάζεται Proastion και ήταν προφανώς ελληνικός οικισμός ενώ το μέρος που βρέθηκε η μαρμάρινη επιγραφή ονομάζεται χαρακτηριστικά, «topothesia»!

αρχείο λήψης

Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχαιολόγο, Mehmet Alkan, η περιοχή όπου ανακαλύφτηκε η μαρμάρινη πλάκα με τον σταυρό πρέπει να ήταν ιερός χριστιανικός τόπος και να υπήρχε και χριστιανικό νεκροταφείο ενώ το μήνυμα της ελληνικής επιγραφής είναι διαχρονικό, όπως διαβάζουμε στο .vimaorthodoxias.gr.

Το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο δείχνει πως οι Τούρκοι ανακάλυψαν με δέος ένα χαρακτηριστικό ελληνορθόδοξο μπρούτζινο σταυρό με ιερό περιεχόμενο, σε ένα βυζαντινό νεκροταφείο.

Άλλο ένα σημάδι από την τα τελευταία χρόνια συνεχή ανάδυση της ελληνικής ορθοδοξίας στην Μικρά Ασία. Το μήνυμα είναι και στην δική μας μίζερη νεοελληνική πραγματικότητα.

Σχετικές ειδήσεις