ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Απεταξάμην» της Ιεράς Συνόδου στον Αρτέμη Σώρρα

«Απεταξάμην» της Ιεράς Συνόδου στον Αρτέμη Σώρρα

Ρατσιστική, εθνικιστική, αμφιλεγόμενη και αντιεκκλησιαστική χαρακτήρισε η Ιερά Σύνοδος την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» (Ε.ΣΥ) του Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας ότι οι ρασοφόροι οι οποίοι εμφανίζονται ως υποστηρικτές της δεν είναι κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος. Απέτρεψε δε κληρικούς και λαϊκούς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Αναλυτικότερα, το διοικητικό όργανο της Εκκλησίας, κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, απασχόλησε το γεγονός ότι ως μέλη της στα ΜΜΕ εμφανίζονται «κληρικοί».

Τα 12 μέλη της Ιεράς Συνόδου και ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη οργάνωση παραπέμποντας σε εγκύκλιο σημείωμα το οποίο από τις 7 Μαρτίου 2016 ενημέρωνε τόσο την Αρχιεπισκοπή όσο και τις μητροπόλεις για τη δράση της: «...έγινε αναφορά στην οργάνωση Ε.ΣΥ. - Ελλήνων Συνέλευσις, για την οποία εγκαίρως η Ιερά Σύνοδος δια του από 7ης Μαρτίου 2016 Εγκυκλίου Σημειώματός της ενημέρωσε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον αμφιλεγόμενο, έντονα εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό και αρχαιολατρικό χαρακτήρα και τον ρατσιστικό λόγο της».

Στο ίδιο σημείωμα η Ιερά Σύνοδος καλούσε μητροπολίτες, κληρικούς και πιστούς να απέχουν από εκδηλώσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης και να μην ενθαρρύνουν ή να υποστηρίζουν παρόμοιες πρωτοβουλίες.

«Η Δ.Ι.Σ. επισημαίνει επίσης ότι οι ρασοφόροι, οι οποίοι εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως υποστηρικτές της οργανώσεως, δεν τυγχάνουν κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος.

Σχετικές ειδήσεις