ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Γύθειο

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Γύθειο

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα υποδεχθεί τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ., το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού, στον Ιερό Ναό του Επισκοπείου στο Γύθειο.

Θα ακολουθήσει δέηση και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου για τη ζωή του Αγίου και έπειτα θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και θα τεθεί προς προσκύνηση το Ιερό Λείψανο.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τις 07:00 έως τις 10:00, ενώ στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου (07:00 - 10:00), θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, το Ιερό Λείψανο του Αγίου θα αναχωρήσει για τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Μ. Μαντίνειας Μεσσηνίας, όπου στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του στα προπύλαια του Ιερού Ναού. Θα ακολουθήσει δέηση και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου για τη ζωή του Αγίου και στη συνεχεία θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τις 07:00 έως τις 10:00.

ΠΗΓΗ apela.gr

Σχετικές ειδήσεις