ΕΘΝΙΚΑ

Θρίλερ στο Αιγαίο: Έλληνας πιλότος εγκλώβισε Τούρκο και εκείνος άνοιξε πυρ με θερμοβολίδες

Θρίλερ στο Αιγαίο: Έλληνας πιλότος εγκλώβισε Τούρκο και εκείνος άνοιξε πυρ με θερμοβολίδες

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο οι οποίοι δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.

Ακόμα και τις μέρες που δεν υπάρχουν πολλές παραβιάσεις οι Τούρκοι πιλότοι πέρα από προκλητικοί γίνονται και επικίνδυνοι.

Το πρωί της Πέμπτης, τουρκικό ζευγάρι F-16 παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Χίου. Στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά αεροσκάφη προκειμένου να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Την ώρα της αερομαχίας, ένας από τους Τούρκους πιλότους προέβη σε δύο επικίνδυνες ενέργειες που θα μπορούσαν να αποβούν... μοιραίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο Τούρκος πιλότος κατέβασε το αεροσκάφος του χαμηλά ώστε να παρασύρει τον Έλληνα πιλότο προς τα κάτω. Ο Έλληνας πιλότος τον ακολούθησε και όταν κατάφερε να του «πάρει την ουρά», ο Τούρκος προσπάθησε να ξεφύγει κάνοντας χρήση flares (θερμοβολίδες).

Ο έμπειρος Έλληνας πιλότος αντέδρασε με ψυχραιμία απέναντι στον τρομαγμένο Τούρκο και με ελιγμούς κατάφερε να διαφύγει την επικίνδυνη κατάσταση.

Η παράνομη αυτή κίνηση του Τούρκου πιλότου φανερώνει την ατζαμοσύνη των Τούρκων χειριστών που καθημερινά εγκλωβίζονται από τους Έλληνες και τρομαγμένοι κάνουν κυριολεκτικά ό,τι είναι δυνατόν για να διαφύγουν από το στόχαστρο των ελληνικών μαχητικών.

Οι πρακτικές αυτές είναι γνωστές και όπως τονίζουν οι Έλληνες πιλότοι, οι κινήσεις των Τούρκων, μπορούν να προκαλέσουν... ατύχημα στο Αιγαίο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha στο βίντεο που ακολουθεί:

Δύο εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά επτά τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 και ένα CN-235) προέβησαν επίσης σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρή απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ: «Ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται»

Σχετικές ειδήσεις