ΕΘΝΙΚΑ

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε το Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε το Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων

Σκοπός του σχολείου ήταν η διδασκαλία σχεδίασης και υποστήριξης του υγειονομικού σκέλους των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Από τη Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Medical Planning and Support Course – SOMPSC) στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Η εκπαίδευση διάρκειας 3 εβδομάδων διεξήχθη με τη συνδρομή τετραμελούς Κινητής Ομάδα Εκπαίδευσης - Mobile Training Team (KOE-MTT), η οποία διατέθηκε από το Στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Special Operations Headquarter – NSHQ). Στο σχολείο εκπαιδεύτηκαν 18 στελέχη από 6 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία).

Σκοπός του σχολείου ήταν η διδασκαλία σχεδίασης και υποστήριξης του υγειονομικού σκέλους των Ειδικών Επιχειρήσεων, ως προς την τυποποίηση διαδικασιών και την επίτευξη διαλειτουργικότητας σε Συμμαχικό πλαίσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Η διεξαγωγή της εν λόγω δραστηριότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή στελεχών από άλλα κράτη, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το NSHQ τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Χώρας μας, καθώς και το κύρος που έχει αποκτήσει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, εντάσσεται δε στον ευρύτερο προγραμματισμό που υλοποιείται σύμφωνα με την πρόθεση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και του ρόλου και της συνεισφοράς της Χώρας μας στη Συμμαχία.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 έλαβε χώρα η τελετή αποφοίτησης, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και της τελετής, τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η κηδεία της

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της