ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν για Κυπριακό: Διαπραγματεύσεις αφού αναγνωριστούν κυριαρχικά δικαιώματα ψευδοκράτους

Ερντογάν για Κυπριακό: Διαπραγματεύσεις αφού αναγνωριστούν κυριαρχικά δικαιώματα ψευδοκράτους

Αν αναγνωριστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ψευδοκράτους, η Τουρκία θα πει γιατί να μην πάμε σε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Για τη σημερινή Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι διατηρεί πιο «ειρηνικό» κλίμα σε σύγκριση με παλαιότερες Κυβερνήσεις.

Επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν, σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει νέα κίνηση για συνομιλίες στην Κύπρο και εάν υπάρχει αίτημα προς αυτή την κατεύθυνση, ειδικά από τους Ε/κ ή από άλλους κύκλους, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «μέχρι στιγμής, η σημερινή διοίκηση στην ελληνοκυπριακή πλευρά» - όπως χαρακτήρισε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας - «διατηρεί πιο ειρηνικό κλίμα σε σχέση με τις προηγούμενες. Εάν διατηρήσουν αυτή την ειρηνική ατμόσφαιρα και πουν ‘ναι’ στην προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων ισότητας της τδβκ χωρίς καμία πρόκληση, ειδικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πούμε ‘γιατί όχι’. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα ισότητας της βόρειας Κύπρου. Αυτό δεν θα συμβεί εάν δεν το κάνουν».

Διαβάστε περισσότερα στο iellada.gr