ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα τραγουδά με νόημα… «όλα σε θυμίζουν»

Ερντογάν: Λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα τραγουδά με νόημα… «όλα σε θυμίζουν»

Το μήνυμα του Τούρκου προέδρου λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα. 

Λίγο πριν μεταβεί στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν τραγούδησε μια διασκευή του «όλα σε θυμίζουν».

Τον Ταγίπ Ερντογάν θα υποδεχτεί η Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου με την πρωτεύουσα να θυμίζει... φρούριο!

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί και έκτακτα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλη την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Σημειώνεται πως θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας, όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ από αέρα εικόνα θα δίνουν ελικόπτερα και drones.

Σε επιφυλακή θα είναι η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Πολύ καλός για να είναι αληθινός

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις επιθέσεις φιλίας προς την Ελλάδα λίγο πριν την επίσκεψή του στις 7 Δεκεμβρίου. Μια επίσκεψη της οποίας ο χρόνος έχει περιοριστεί αρκετά και είναι αμφίβολο αν θα θελήσει ή αν θα προλάβει να τα τινάξει όλα στον αέρα όπως έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Πάντως στις πρόσφατες δηλώσεις του μίλησε θετικά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έκανε πρόσφατα μια δήλωση. 'Η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη'. Τι νομίζετε ότι σημαίνει αυτή η δήλωση του Μητσοτάκη; Θα ξεκινήσει μια νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου; Η ελπίδα μας είναι ότι θα ξεκινήσει μια νέα εποχή», είπε.

Με βάση τις πληροφορίες ο κ. Ερντογάν θα φτάσει λίγο πριν τις 11:00 το πρωί στις 7 Δεκεμβρίου συνοδευόμενος από συνεργάτες του, υπουργούς και δημοσιογράφους.

Με βάση τον ίδιο σχεδιασμό, ο κ. Ερντογάν προγραμματίζεται να αναχωρήσει λίγο μετά τις 15:00. Σε 5 ώρες είναι πολύ δύσκολο να γίνουν πολλά πράγματα. Το πρώτο ραντεβού του κ. Ερντογάν θα είναι εθιμοτυπικά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για πρώτη φορά μετά το 2017. Ενώ ο κ. Ερντογάν θα βρίσκεται στο Προεδρικό, οι υπουργοί που θα τον συνοδεύουν θα πάρουν τον δρόμο για αρκετά υπουργεία, όπου θα γίνουν διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους τους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Ερντογάν θα βρεθεί αμέσως μετά το Προεδρικό Μέγαρο, το σχήμα της κατ' ιδίαν συνάντησής του με τον πρωθυπουργό θα είναι το ίδιο με τη Νέα Υόρκη: από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Άννα Μαρία Μπούρα και από τουρκικής πλευράς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο διπλωματικός σύμβουλος του Ερντογάν Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, προγραμματίζονται κοινές δηλώσεις, όχι όμως και συνέντευξη Τύπου, ενώ αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί γεύμα εργασίας στο Μαξίμου, το οποίο θα εκληφθεί ως η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να ανησυχούν, πιθανόν επειδή αναμένεται η έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να πάρει η Τουρκία τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μια επιθετική συμπεριφορά προς ένα κράτος-μέλος, λίγο πριν από την απόφαση, δεν θα ήταν συμφέρουσα και ο Ερντογάν, όπως λένε, είναι ρεαλιστής.