ΕΘΝΙΚΑ

Καταργούνται στρατονομία, αερονομία και ναυτονομία

Καταργούνται στρατονομία, αερονομία και ναυτονομία

Την κατάργηση τριών σωμάτων ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στρατονομία, αερονομία και ναυτονομία είναι τα σώματα που καταργούνται και στη θέση τους θα δημιουργηθεί ένα νέο διακλαδικό σώμα.

Ο υπουργός Εθνική Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει τη στρατονομία, αερονομία και ναυτονομία, και να δημιουργηθεί ένα νέο διακλαδικό σώμα, που θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ενοποιηθούν οι στρατονομικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων. Αποτελεί κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, καθώς καταργείται το νομικό πλαίσιο για τη στρατονομία, που ίσχυε από το 1951 και θεωρείται αναχρονιστικός.

Η κατάργηση αναμένεται να γίνει άμεσα και θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή.

Το υπουργείο θέλει να δημιουργήσει ένα νέο σώμα που θα αντιμετωπίζει ζητήματα διαφθοράς και θα ονομάζεται υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Οι υπάλληλοι του νέου σχήματος θα αντιμετωπίζουν όλα τα ζητήματα διαφθοράς, από οικονομικούς ελέγχους σε στρατόπεδα μέχρι τα πιο μεγάλα που αφορούν σε προμήθειες οπλικών συστημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Κοινή βούληση Ελλάδας-Αλβανίας για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

Αβραμόπουλος: Ο Σαρόν διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Μ. Ανατολή