ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Χιλιάδες σφαίρες και όπλα σε τροχόσπιτα στην Αλεξανδρούπολη (pics)

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Χιλιάδες σφαίρες και όπλα σε τροχόσπιτα στην Αλεξανδρούπολη (pics)

Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς το απόγευμα του Σαββάτου (13/02) εντοπίστηκανδύο οχήματα με βαρύ οπλισμό και προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων - Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ - ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει δύο υποθέσεις, που πιθανώς συνδέονται, στην Αλεξανδρούπολη, με τον εντοπισμό δύο οχημάτων με βαρύ οπλισμό και τη σύλληψη τριών ατόμων.

Σύμφωνα με το alexpoli.gr στην πρώτη υπόθεση, εμπλέκονται δύο Βρετανοί υπήκοοι, Ιρακινής καταγωγής, 22 και 28 ετών και ένα τροχόσπιτο.

al

Το όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς οι δύο άνδρες που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, έμεναν σε ξενοδοχείο. Μέσα στο τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες και δεκάδες όπλα.

Παράλληλα, βρέθηκε ένα ακόμη μεγάλο όχημα, έξω από την Αλεξανδρούπολη. Και σε αυτό εντοπίστηκαν τέσσερα όπλα και πάνω από 100.000 σφαίρες, ενώ- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο Κουρδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν φτάσει στην Ελλάδα από την Ευρώπη και είχαν προορισμό τη Συρία.

al2

Οι συλληφθέντες αρνούνται κάθε συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Οι αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι τα όπλα προορίζονταν για ομάδα κούρδων στη Συρία που μάχεται κατά του ΙΚ, δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν και νεότερα στοιχεία εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη άλλοι δύο ύποπτοι για τζιχαντιστική δράση, εκ των οποίων ο ένας είχε βεβαρημένο ιστορικό.

Σχετικές ειδήσεις