Μιχάλης Λεμπιδάκης: Αυτή είναι η συγκλονιστική επιστολή του επιχειρηματία

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Αυτή είναι η συγκλονιστική επιστολή του επιχειρηματία

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Συγκλονίζει ο επιχειρηματίας με την ανοιχτή επιστολή του, μέσα από την οποία ευχαριστεί όσους στήριξαν τον ίδιο και την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης ομηρίας του. 

Με ανοιχτή επιστολή που έστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της περιπέτειας που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων του.

«Μια σκληρή δοκιμασία είχε αίσιο τέλος. Είμαι καλά στην υγεία μου κι αισθάνομαι μεγάλη χαρά κι ανακούφιση», τονίζει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και προσθέτει: «Μέσα από κάθε οδυνηρή περιπέτεια μπορούμε να αναζητήσουμε διδάγματα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια της ζωής μας και θα μας κάνουν καλύτερους».

«Ας στρέψουμε την προσοχή μας στους ανθρώπους όλου του κόσμου που υποφέρουν: στα νοσοκομεία, τα πεδία μάχης, τους προσφυγικούς καταυλισμούς, σ´ εκείνους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά», καταλήγει η επιστολή του επιχειρηματία.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:   

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Μια σκληρή δοκιμασία είχε αίσιο τέλος. Είμαι καλά στην υγεία μου κι αισθάνομαι μεγάλη χαρά κι ανακούφιση.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου:

* Την οικογένειά μου που, βιώνοντας πολύ δύσκολες στιγμές, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή επιστροφή μου.

* Την ηγεσία, τους αξιωματικούς και όλους τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή μου με πάθος, πολύ κόπο, μεθοδικότητα κι αποτελεσματικότητα.

* Τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην επιχείρησή μας που εξασφάλισαν την ομαλή λειτουργία της κατά την απουσία μας.

* Τους συνεργάτες μας, πελάτες και προμηθευτές, που μας στήριξαν έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα.

* Όλους τους ανθρώπους, γνωστούς και άγνωστους, που συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά μου, ή μας σκέπτονταν και προσεύχονταν για μας.

Μέσα από κάθε οδυνηρή περιπέτεια μπορούμε να αναζητήσουμε διδάγματα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια της ζωής μας και θα μας κάνουν καλύτερους.

   Ας στρέψουμε την προσοχή μας στους ανθρώπους όλου του κόσμου που υποφέρουν: στα νοσοκομεία, τα πεδία μάχης, τους προσφυγικούς καταυλισμούς, σ´ εκείνους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

   9 Οκτώβρη 2017

   Μιχάλης Λεμπιδάκης»

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση Λεμπιδάκη

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαγωγή Λεμπιδάκη - Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχονται έξι συλλήψεις σε Αθήνα και Κρήτη

Απαγωγή Λεμπιδάκη - Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχονται έξι συλλήψεις σε Αθήνα και Κρήτη

Έρχονται νέες συλλήψεις

Σε έξι συλλήψεις ατόμων, τρεις στην Αθήνα και τρεις στην Κρήτη, που συμμετείχαν ενεργά στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, θα προχωρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου».

Οι δύο πρώτοι είχαν συναντήσεις με τον 60χρονο μεσίτη και αδερφό κατηγορουμένου στην Αθήνα, ενώ φέρεται να προέβησαν σε τουλάχιστον τρεις επαφές διαπραγμάτευσης με μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία.

Τα δύο άτομα από την Κρήτη φαίνεται πως βρέθηκαν σε «μυστική» συνάντηση με τρεις από τους συλληφθέντες στα Βρασκά Σφακίων και, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.είχαν ενεργή συμμετοχή στη διάπραξη της απαγωγής και απόκρυψης του ομήρου.

Την ίδια ώρα, προσθέτει το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει στοιχεία για τον «επιχειρησιακό αρχηγό» της απαγωγής, που είχε κατηγορηθεί και για αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τα οποία σύντομα θα μετατρέψουν τις αρχικές ενδείξεις σε ενοχοποιητικά τεκμήρια ενοχής του. Σε αυτό το σημείο τα στελέχη της Αστυνομίας φοβούνται το ενδεχόμενο δολοφονικής «βεντέτας» αν σπάσει η… ομερτά και οδηγήσει στον ασύλληπτο «πυρήνα».

Στελέχη της Αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση υποστηρίζουν ότι τα τέσσερα αυτά άτομα έγιναν «αόρατα», από τη στιγμή που θεώρησαν ότι… κάηκαν, μετά τον «τυχαίο» αστυνομικό έλεγχο στις 7 Ιουλίου, όταν ο 22χρονος, που είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας της πεθεράς του, πέταξε κινητό τηλέφωνο, που είχε χρησιμοποιηθεί εκείνη τη νύχτα για διαπραγμάτευση με μέλη της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι τέσσερις ύποπτοι, που αναμένεται να συλληφθούν, στα τέλη Ιουλίου είχαν «μυστική» συνάντηση στα Σφακιά στην οποία παραβρέθηκε και ο φερόμενος «επιχειρησιακός αρχηγός», ενώ ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση στην ίδια περιοχή στις αρχές Αυγούστου, κάτι που αποτέλεσε την οριστική απόφασή τους να παρακολουθούν από απόσταση.

Προφυλακιστέοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, εξερχόμενοι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου τα ξημερώματα της Κυριακής (8/10) ύστερα από μία μαραθώνια απολογία που διήρκησε σχεδόν 20 ώρες!

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πίσω από την απαγωγή κρύβονται άτομα που δεν μπορούν να αποκαλύψουν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ