ΠΑΙΔΕΙΑ

«Λέμε την αλήθεια στην εξουσία»: Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο 8ο σεμινάριο εκπαιδευτικών (pics)

«Λέμε την αλήθεια στην εξουσία»: Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο 8ο σεμινάριο εκπαιδευτικών (pics)

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μαθητών και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε το 8ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», τη Δευτέρα (25/11/2019) στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο Σεμινάριο παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει. Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιου- Αθανάσιου Δημόπουλου και του Προέδρου του Athens Democracy Forum, Αχιλλέα Τσάλτα, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Υποδεχόμενη όλους τους συμμετέχοντες η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε: «Κάθε φορά σε αυτές τις συναντήσεις μας, δε σας κρύβω πόσο συγκινούμαι και πόσο θαυμάζω τη δουλειά που κάνετε και ως εκπαιδευτικοί αλλά και εσάς τους ίδιους τους μαθητές, που με το θάρρος και την αφοσίωσή σας, μας παρουσιάζετε κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Κάθε φορά η φαντασία σας με εκπλήσσει ευχάριστα και δεν έχω παρά να νιώθω ευτυχής για αυτή τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2013 με το Κέντρο Robert F. Kennedy στην Αμερική με το Ίδρυμά μας. Η ίδια η Kerry Kennedy, αγαπημένη μου φίλη και μεγάλη ακτιβίστρια-υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εμπνεύστρια του εν λόγω προγράμματος, που ήταν κοντά μας στο προηγούμενο Σεμινάριο, αλλά και στην εκδήλωση που είχαμε στα πλαίσια του Athens Democracy Forum, πιστεύει πολύ στους Έλληνες εκπαιδευτικούς και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τον τρόπο που έχετε ανταποκριθεί σε αυτό το πρόγραμμα».

Παράλληλα, η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων που θα που θα υλοποιηθούν από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στο πλαίσιο της Επετείου για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα: πανελλήνια μαθητικά συνέδρια, διαγωνισμούς δοκιμίου αλλά και ζωγραφικής καθώς και καλλιτεχνική στήριξη και υποστήριξη μιας παράστασης, οργανωμένης από μαθητές, της αρχαίας τραγωδίας «Πέρσες» του Αισχύλου.

Στη συνέχεια, μαθητές και καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις ευφάνταστες και πρωτότυπες δράσεις τους, όπως προβολή βίντεο, δημιουργική γραφή, ντοκιμαντέρ και μουσικές συνθέσεις αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Ειδικότερα, στο 8ο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών παρουσίασαν τις δράσεις τους τα σχολεία: Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα CGS, Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κολλέγιο Ψυχικού, 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής. Το Σεμινάριο συντόνισαν η κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, μέλος του ΔΣ του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και η κυρία Σοφία Δάρτζαλη, υπεύθυνη του Ιδρύματος για το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμορφωτικό Σεμινάριο πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο με στόχο την ενημέρωση των καθηγητών καθώς και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος στα ελληνικά σχολεία.

Το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διδάσκεται σε εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. To πρόγραμμα είναι βασισμένο στο βιβλίο της Kerry Kennedy, κόρης του Robert F. Kennedy, και διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, για τέταρτη συνεχή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα. Τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ενώ παράλληλα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε, ως μελλοντικοί πολίτες, να διασφαλίσουν τη δημιουργία μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr