ΠΑΙΔΕΙΑ

Oι 10 Κορυφαίοι Επαγγελματικοί Κλάδοι για το 2020

Oι 10 Κορυφαίοι Επαγγελματικοί Κλάδοι για το 2020

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και της επαγγελματικής ανασφάλειας, οι νέοι που τελειώνουν σήμερα το Λύκειο στη χώρα μας, καλούνται να κάνουν επιλογές για τις σπουδές τους, επαναπροσδιορίζοντας πολλές από τις αντιλήψεις που είχαν καθιερώσει μέχρι τώρα τα top επαγγέλματα (γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος).

Επιλέγουν δηλαδή, να σπουδάσουν όχι απαραίτητα αυτό που ονειρεύονται εκείνοι -ή οι γονείς τους!- αλλά επαγγέλματα που εντάσσονται στη λίστα «Κορυφαίοι Επαγγελματικοί Κλάδοι για το 2020», προκειμένου να βρουν δουλειά -μετά τις σπουδές- στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί να… αποδημήσουν σε άλλες πολιτείες!

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι ραγδαίες, και μέσα στα επόμενα χρόνια η εικόνα θα αλλάξει εντυπωσιακά. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι νέοι που τώρα καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους για σπουδές (σπουδές ΙΕΚ, κολεγιακές σπουδές, κλπ.), καλό θα ήταν να είναι ενημερωμένοι για τις τάσεις της αγοράς εργασίας, και πιο συγκεκριμένα για τους κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2020!

Και σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα δύσκολα… Τα ερωτήματα που γεννώνται σε ένα νέο παιδί 17-18 ετών είναι πολλά:

«Ποια σχολή να επιλέξω;», «Ποιες είναι οι σχολές με μέλλον;», «Θα βρω δουλειά μετά τις σπουδές;», «Ποια είναι τα επαγγέλματα με μέλλον στην Ελλάδα;», «Ποιοι είναι οι κορυφαίοι επαγγελματικοί κλάδοι;», «Ποια είναι τα “χρυσά” επαγγέλματα του αύριο;», «Ποιες είναι οι δουλειές του μέλλοντος, με τις καλύτερες αμοιβές;».

Εάν είσαι ένας από αυτούς τους χιλιάδες νέους που «πνίγεσαι» από τα παραπάνω ερωτήματα… μην σκας! Το βέβαιο είναι ότι πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας για τη νέα γενιά, αρκεί ωστόσο, να γίνονται, από νωρίς, οι σωστές επιλογές!

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Οι 10 Κορυφαίοι Επαγγελματικοί Κλάδοι για το 2020… στα καλύτερά τους!

Βασική φιλοσοφία και κεντρικό «δοκούν» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη είναι η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη νέων επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας και να ανελίσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θέτει γερά θεμέλια για το επαγγελματικό σου μέλλον, παρέχοντας κορυφαία κατάρτιση για 95 περιζήτητα επαγγέλματα, τα περισσότερα εκ των οποίων εντάσσονται στους 10 κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2020!

Οι επαγγελματικοί κλάδοι λοιπόν, που όπως δείχνουν όλες οι μελέτες, θα προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας το 2020, με καλές αμοιβές και προοπτικές ανέλιξης είναι οι εξής:

  1. Τουρισμός: Ο μεγαλύτερος… «εργοδότης»

Ο Τουρισμός στη χώρα μας είναι και θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν ο μεγαλύτερος… «εργοδότης»! Ένας χώρος με μεγάλο αριθμό θέσεων και καλές επαγγελματικές προοπτικές, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς κλάδους -αν όχι τον σημαντικότερο!- της ελληνικής οικονομίας.

Κατέχοντας ηγετική θέση στα τουριστικά επαγγέλματα, με πρωτιές και βραβεύσεις των σπουδαστών του στις τουριστικές σπουδές, και με διακρίσεις τους κατά την πρακτική τους άσκηση από top 5άστερες ξενοδοχειακές αλυσίδες (όπως ο όμιλος ALDEMAR, κ.ά), το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρει την κορυφαία λύση σπουδών Τουρισμού, για τις ειδικότητες:

  1. Υγεία: Μια σταθερή αξία

Μπορεί ο χώρος της Υγείας στη χώρα μας να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της κρίσης, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η Υγεία πάντα θα είναι ένας κλάδος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που θα προσφέρει δουλειά. Τα επαγγέλματα Υγείας αναμένεται να προσθέσουν περισσότερες από 711.000 θέσεις σε αυτή τη δεκαετία, τις περισσότερες από κάθε επάγγελμα. Η εξάπλωση της τεχνολογίας, η μεγαλύτερη έμφαση στην προληπτική φροντίδα, αλλά και η γήρανση του πληθυσμού θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ασθενών που απαιτούν περιποίηση και ιατρική –νοσοκομειακή φροντίδα, αποθεραπεία & αποκατάσταση, σε σπίτια, εργοστάσια, γραφεία ιατρών, γηροκομεία, ακόμη και ιδιωτικές κατοικίες.

Ως εκ τούτου, ειδικότητες όπως η Νοσηλευτική, η Φυσικοθεραπεία, ή η Εργοθεραπεία είναι διαχρονικά… «σιγουράκια» μεταξύ των επαγγελμάτων του μέλλοντος!

  1. Γαστρονομία: Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική πάνε… «σφαίρα»

Σε μια χώρα που η κύρια «βιομηχανία» της και «ατμομηχανή» της ανάπτυξής της είναι ο Τουρισμός, εξακολουθείς να αναρωτιέσαι γιατί η Μαγειρική και η Ζαχαροπλαστική πάνε «σφαίρα»; Φαντάζομαι πως όχι. Το θέμα είναι όμως ότι δυσκολεύεσαι να επιλέξεις, μέσα από την πληθώρα σχολών Μαγειρικής! Μην απελπίζεσαι! Γιατί υπάρχουν Σχολές Γαστρονομίας με περγαμηνές, που αποδεικνύουν την υπεροχή τους στις σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, με τις κατακτήσεις των σπουδαστών τους σε μετάλλια και βραβεία στους μεγαλύτερους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς Μαγειρικής, όπως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ και η DETROP.

Μια τέτοια Σχολή Μαγειρικής, που οι νέοι οι οποίοι την επιλέγουν, ξεχωρίζουν και ως σπουδαστές και ως απόφοιτοι -καθώς αναγνωρίζονται από τις μεγαλύτερες τουριστικές και επισιτιστικές αλυσίδες όπου εργάζονται ή κάνουν την πρακτική τους- είναι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη!

Αν θέλεις λοιπόν να ανήκεις κι εσύ στην Dream Team των επαγγελματιών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, κάνε την «ΑΛΦΑ» επιλογή σήμερα, με ένα click στο https://www.iekalfa.gr/tomeis-spoydwn/episitismos/!

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σήμερα, επαγγελματίας Chef & Pastry Chef αύριο!

  1. Ηλεκτρολογία & Αυτοματισμοί: Για να έχεις πάντα δουλειά!

Ποιοι είναι οι περιζήτητοι επαγγελματίες που δεν τους βρίσκεις ποτέ όταν τους χρειάζεσαι -γιατί είναι «πνιγμένοι»- και παίρνουν πολύ καλές αμοιβές; Ηλεκτρολόγοι, Ψυκτικοί, Θερμοϋδραυλικοί, Τεχνικοί Αυτοματισμού, Τεχνικοί Φυσικού Αερίου και γενικά πάσης φύσεως τεχνικοί! Γενικά, τα Τεχνικά Επαγγέλματα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να έχεις πάντα δουλειά, αρκεί να είσαι «καλός μάστορας», ήτοι καλά καταρτισμένος! Και φυσικά, εντάσσονται στη λίστα των κορυφαίων επαγγελματικών κλάδων και για το 2020!

Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνολογική εκπαίδευση στους σπουδαστές του στον κλάδο της Ηλεκτρολογίας, στις πιο περιζήτητες ειδικότητες!

Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει:

  1. Μουσική & Ηχοληψία: Σε ανοδική τροχιά το 2020!

Γιατί να σπουδάσεις Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία; Μα γιατί αγαπάς τη μουσική, είσαι καλλιτεχνικός τύπος και θες να διοχετεύσεις την καλλιτεχνική σου «φλέβα» στο μελλοντικό σου επάγγελμα! Ή γιατί είσαι συνθέτης, μαέστρος ή εκτελεστής κάποιου μουσικού οργάνου και ενδιαφέρεσαι να μάθεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να υλοποιήσεις τις μουσικές σου ιδέες!

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, σου έχουμε καλά νέα: α) ο επαγγελματικός κλάδος της Μουσικής θα έχει ανοδική πορεία το 2020 και β) για ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ σήμερα, ώστε να γίνεις ένας ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ αύριο, η επιλογή είναι μία: ΙΕΚ ΑΛΦΑ! Κάνε click: https://www.iekalfa.gr/tomeis-spoydwn/mme/moysikh-me-technologia/ και κάνε το όνειρό σου, επάγγελμα!

  1. Μηχανολογία & Μεταφορές: Το «όχημα» για επαγγελματική επιτυχία το 2020!

Έχεις ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία των μηχανών; Σε ιντριγκάρει ό,τι έχει να κάνει με την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση, και οδήγησή τους;

Εάν ΝΑΙ, τότε ο Τομέας Μηχανολογίας & Μεταφορών είναι ο κλάδος που πρέπει να ακολουθήσεις, και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ το «όχημα» που θα σε οδηγήσει στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία!

Αυτόν τον Ιανουάριο, πάτα γκάζι» και σπούδασε:

  1. Ναυτιλία: Αυξημένη ζήτηση στελεχών σε Ελλάδα & εξωτερικό

Ο επαγγελματικός κλάδος της Ναυτιλίας, ακόμη και στην εποχή της κρίσης, όχι μόνο έχει προσλήψεις -τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό- αλλά ακολουθεί σταθερά ανοδική τροχιά! Η ειδικότητα που θα έχει αυξημένη ζήτηση από το 2020 και μετά, και μπορείς να επιλέξεις στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, είναι:

  1. Εφαρμοσμένες Τέχνες: «Σχεδίασε» την επιτυχία σου!

Μπαίνεις σε έναν χώρο και ξαφνικά φαντάζεσαι πώς θα ήταν πιο όμορφος, καλαίσθητος, λειτουργικός και «φιλόξενος»;

Έχεις εικαστική ματιά, σε ενδιαφέρει το σχέδιο, αλλά… προτιμάς την οθόνη του PC από τον καμβά για να αποτυπώσεις τις δημιουργίες σου;

Τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις μία από τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ:

  1. Πληροφορική: Για να είσαι σίγουρα μέσα στο… παιχνίδι!

Η ζήτηση για εξειδικευμένα στελέχη είναι μεγάλη και προβλέπεται αύξηση το 2020! Με βάση το γεγονός ότι οι σχετικές εταιρείες (ψηφιακής τεχνολογίας & τηλεπικοινωνιών, δημιουργίας και στησίματος των e-shops, ανάπτυξης εφαρμογών/multimedia/video games, κλπ.) ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη, ενώ στον κλάδο της Πληροφορικής εμφανίζονται ειδικότητες υψηλής ειδίκευσης, όπου παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού, η Πληροφορική συγκαταλέγεται σίγουρα στους κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2020!

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποτελεί τη Νο1 επιλογή για σπουδές Πληροφορικής, σε 4 περιζήτητες ειδικότητες:

  1. Αθλητισμός: Για «Πρωταθλητές» στην αγορά εργασίας!

Είναι o Aθλητισμός & η Προπονητική στους κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2020; Η Ελλάδα έχει μπει ήδη με πολλά αθλήματα σε έναν δρόμο Πρωταθλητισμού, στην Ευρώπη και παγκοσμίως, με αποτέλεσμα όσο περνάει ο καιρός να δημιουργούνται όλο και περισσότερες ανάγκες -άρα επαγγελματικές ευκαιρίες!– για προπονητές με επιστημονική, σύγχρονη κατάρτιση.

Όσο ο Ελληνικός Αθλητισμός θα «ανοίγει τα φτερά του», τόσο η Προπονητική, όσο και τα συναφή αθλητικά επαγγέλματα, όπως η Διαιτολογία και η Αθλητική Δημοσιογραφία, θα συγκαταλέγονται στα επαγγέλματα του μέλλοντος!

Σπούδασε τα Αθλητικά Επαγγέλματα δίπλα στους καλύτερους! Επίλεξε ανάμεσα σε:

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις το αυριανό… Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας σε έναν από τους 10 κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2020, επίλεξε ΣΗΜΕΡΑ σπουδές στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη!

ΙΕΚ ΑΛΦΑ. BELIEVE.

Κλείσε ΣΗΜΕΡΑ ραντεβού με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Εκπαίδευσης, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη και εξασφάλισε ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

Ή δήλωσε το ενδιαφέρον σου, με ένα click ΕΔΩ: http://www.iekalfa.gr/