ΠΑΙΔΕΙΑ

Ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη στα εκπαιδευτήρια Δούκα

Ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη στα εκπαιδευτήρια Δούκα

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ένας εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 103 χρόνων, παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις στους τομείς που μπορούν να επηρεάσουν την Παιδεία. Ένας τέτοιος τομέας είναι και η Τεχνητή Νοημοσύνη με το 2030, χρονιά ορόσημο, να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Έτσι λοιπόν, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, θέλοντας να προσφέρουν εποικοδομητικό προβληματισμό στο κοινωνικό σύνολο (γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, αρμόδιους φορείς, decision-makers κλπ.), διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Το Παρόν του Μέλλοντός μας», το Σάββατο 21 Μαρτίου, στο Θέατρο του Πολυχώρου Δαΐς (οδός Μεσογείων 151, Μαρούσι) με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος είναι να παρουσιαστούν οι προοπτικές και να διατυπωθούν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στον σχεδιασμό μίας νέας εκπαιδευτικής στρατηγικής, που θα περιλαμβάνει αξιοποιήσιμα στα σχολεία τεχνολογικά εργαλεία αλλά και ικανότητες 21ου αιώνα.

Η έναρξη της Ημερίδας θα γίνει από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Επικεφαλής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, ο Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ & Διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων, κ. Ιωάννης Βλαχάβας, η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, κ. Φωτεινή Βλαχάκη, ο Ερευνητής στο Εργαστήριο Οπτικής Υπολογιστικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Νίκος Βρέτος, ο Κλινικός-Πολιτικός Ψυχολόγος & Γνωστικός Επιστήμων Τεχνητής Νοημοσύνης-Ρομποτικής, κ. Δημήτρης Γιακουμάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΜΠ, κ. Βασίλης Καρασμάνης, ο Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ, κ. Κώστας Καρπούζης, ο Επικεφαλής Management Consulting της Accenture στην Ελλάδα για τους κλάδους Communications, Media & Technology, Δρ. Γιωργής Κριτσωτάκις, ο Συνιδρυτής και CEO της Biovista, κ. Ανδρέας Περσίδης, ο Business Intelligence & Automation Principal Engineer του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Σπύρος Πολίτης, ο Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικός, κ. Χρήστος Ταραντίλης κ.ά.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Cosmote, της Eurobank και της Microsoft Hellas και με την υποστήριξη της KPMG, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Πληροφορικής του

Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.