Εύη Χαρίλα: Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες 2022 αποκαλύπεται - Τα μαθηματικά και το βόλεϊ
Η Εύη Χαρίλα από τη Λαμία είναι η πρώτη των πρώτων και μιλά στο Newsbomb.gr για το θαυμαστό επίτευγμα της
ΠΑΙΔΕΙΑ

Εύη Χαρίλα: Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες 2022 αποκαλύπεται - Τα μαθηματικά και το βόλεϊ

Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 ήταν η Εύη Χαρίλα και μιλά στο Newsbomb.gr για την επιτυχία της. Άγγιξε το 20 και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Ποιες είναι οι πρώτες τις σκέψεις για την επόμενη ημέρα;

Έσπασε όλα τα κοντέρ… αγγίζοντας το απόλυτο! Η Εύη Χαρίλα από τη Λαμία είναι η πρώτη των πρώτων και μιλά στο Newsbomb.gr για το θαυμαστό επίτευγμα της. Για τη μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από τα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει τη μεγάλη της αδυναμία το βόλεϊ, στο οποίο παίζει ως ακραία.

Η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Λαμίας, Εύη Χαρίλα και προσεχώς φοιτήτρια, από το 2ο επιστημονικό πεδίο συγκέντρωσε τις παρακάτω βαθμολογίες: Έκθεση 19.6, Μαθηματικά 20, Φυσική 19.9 και Χημεία 20.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr τονίζει πως δεν έχει σκοπό να φύγει στο εξωτερικό, μόνο αν υπάρξει μια μεγάλη ευκαιρία και θέλει να αξιοποιήσει τις γνώσεις της, την ενέργεια της, τη διάθεση της στην Ελλάδα. Πρόκειται, λοιπόν, για μια νεαρή με στέρεες βάσεις και δυνατές απόψεις.

Επιδίωκε και έβρισκε πάντα χρόνο χαλάρωσης, εδώ στιγμιότυπο από εκδρομή της στην Αθήνα στην οποία, δικαιωματικά, θα είναι κάτοικος από Σεπτέμβριο

Ο Μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης είχε γράψει «Φθάσε εκεί όπου δεν μπορείς», θεωρείς εσύ ότι έφθασες;

«Κατά κάποιον τρόπο ναι, δεν είχα σκοπό, δεν το είχα συλλογιστεί καν ότι θα ήμουν η πρώτη των πρώτων. Στόχευα και σκόπευα ψηλά. Δεν το περίμενα. Ήταν μια έκπληξη και για εμένα. Ωστόσο είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή την εξέλιξη».

Βλέπεις τα αποτελέσματα, μαθαίνεις ότι είσαι η πρώτη των πρώτων… Το έχεις συνειδητοποιήσει τώρα που μιλάμε;

«Ήμουν εκτός Λαμίας με φίλες μου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. «Πνίγηκα» στις αγκαλιές των κοριτσιών. Ακόμη και τώρα που μιλάμε δεν έχω συνειδητοποιήσει το επίτευγμα μου. Θέλω λίγο να ηρεμήσω, να χαλαρώσω για να γευτώ αυτή την επιτυχία».

Μεγάλη της αγάπη και αδυναμία το βόλεϊ

Μεγάλη σου αγάπη τα μαθηματικά. Είναι ένας άλλος κόσμος; Ένα αχανές σύμπαν;

«Πραγματικά ένα άλλο σύμπαν, ένα μαγικό σύμπαν. Αρκεί να σας πω ότι πριν 2-3 χρόνια ήθελα να ασχοληθώ αποκλειστικά με τα μαθηματικά. Τι άλλαξε; Διαπίστωσα δυνατότητες και ευκαιρίες και σε άλλα πεδία που σε συνδυασμό με τα μαθηματικά θα κατάφερνα να διευρύνω τις γνώσεις μου αλλά και τους ορίζοντες μου».

Πώς ήταν η καθημερινότητα σου τον τελευταίο χρόνο;

«Δεν ήταν αυτό το σκληρό, «σχολείο-μελέτη-φροντιστήριο-μελέτη». Διάβαζα αρκετά αλλά σε κάθε ευκαιρία έβγαινα, χαλάρωνα, περνούσα όμορφα όσο μπορούσε. Ο εγκέφαλος όταν ξεκουράζεται μπορεί και αφομοιώνει με μεγαλύτερη ευκολία νέες γνώσεις και δεξιότητες. Τουλάχιστον σε εμένα αυτή η τακτική αποδείχθηκε σωστή».

Βόλεϊ η μεγάλη σου «αδυναμία»… Τι θέση παίζεις;

«Πραγματικά το βόλεϊ είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Έπαιζα από την 1η γυμνασίου έως την 3η γυμνασίου, όμως ένας σκληρός τραυματισμός, ρήξη χιαστού και μηνίσκου, μου στέρησαν το άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ. Φέτος έκανα στίβο γιατί σκεφτόμουν και τις στρατιωτικές σχολές και συγκεκριμένα την ΣΜΑ, δηλαδή μηχανικός αεροσκαφών…».

Και τελικά ποια θα είναι η επιλογή σου;

Στο Πολυτεχνείο, θα συνεχίσω και θα επιλέξω τη σχολή ηλεκτρολόγων-μηχανικών. Θεωρώ ότι υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, μ’ αρέσουν περισσότερο και τα μαθήματα αλλά και το πρόγραμμα σπουδών. Οπότε αυτή είναι και η τελική μου επιλογή καθώς θεωρώ πως θα με εξελίξει».

Απολαμβάνοντας το χιόνι σε κάποια εξόρμηση στη Φθιώτιδα.

Κλείσε τα μάτια και ονειρέψου την Εύη στα επόμενα 10 χρόνια, πώς θα είναι;

«Δεν θέλω να βάζω μακρόπνοους στόχους. Με τρομάζουν. Άλλωστε έως εδώ έφθασα βήμα-βήμα, με πρόγραμμα και υπομονή. Για εμένα αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας».

Σκέφτεσαι να φύγεις από την Ελλάδα και να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

«Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα. Θέλω να αξιοποιήσω εδώ τις γνώσεις μου, την ενέργεια μου, την διάθεση μου, τις ιδέες μου. Θα έφευγα μόνο αν υπήρχε κάποια πολύ δελεαστική πρόταση με προοπτικές. Ωστόσο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο στο μυαλό μου».

Υπάρχουν παιδιά που δεν τα κατάφεραν, ποιο είναι το δικό σου μήνυμα προς τους συμμαθητές σου, τα παιδιά της γενιάς σου…

«Θα τους έλεγα να μην στεναχωριούνται και να μη το βάλουν κάτω για ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν και θα επιθυμούσαν. Δεν κρίνεται τίποτα, μπορεί κάποιος να προσπαθήσει ξανά ή να βρει άλλη οδό επιτυχίας. Πάντως στη ζωή πρέπει να μάθουμε να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε ξανά. Εγώ αυτό το συνειδητοποίησα έντονα από το αγαπημένο μου βόλεϊ».