ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι – Το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα

Πανελλήνιες 2023: Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι – Το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα
Intime News

Πανελλήνιες 2023: Το φροντιστήριο «ΝΕΟ» δίνει συμβουλές στους υποψήφιους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 1 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 2 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.

Οι Πανελλήνιες 2023 κάνουν πρεμιέρα στην Πέμπτη 1 Ιουνίου, με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα για να εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ την Παρασκευή 2 Ιουνίου, που θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2023 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023, έως ότου ανακοινωθούν.

Παράλληλα, το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝΕΟ», θα δημοσιεύει κάθε ημέρα μέχρι την έναρξη των εξετάσεων, θέματα προσομοίωσης για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές 2023.

Συμβουλές για τις Πανελλήνιες 2023 από το φροντιστήριο «ΝΕΟ»

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια πραγματικά σημαντική στιγμή στη ζωή σας. Κατανοούμε ότι μπορεί να αισθάνεστε αρκετή πίεση και αγωνία, αλλά μην ανησυχείτε! Τα φροντιστήρια ΝΕΟ είναι εδώ για να σας υποστηρίξουν, να σας εμψυχώσουν και να σας δώσουν μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Καταρχάς, πρέπει να ξέρετε ότι είστε πολύ πιο ικανοί από όσο πιστεύετε. Έχετε εργαστεί σκληρά όλο αυτό τον καιρό και έχετε αποκτήσει τις γνώσεις που χρειάζεστε για να πετύχετε. Έτσι, πιστέψτε στον εαυτό σας και προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Επίσης, θυμηθείτε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι η μοναδική ευκαιρία για επιτυχία στο μέλλον σας. Υπάρχουν πολλοί άλλοι δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Συνεπώς, μην βάζετε υπερβολική πίεση στον εαυτό σας. Αντιμετωπίστε αυτήν τη δοκιμασία ως μια ευκαιρία να αποδείξετε τις δυνατότητές σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν λίγο πριν δώσετε τις εξετάσεις:

Ξεκουραστείτε καλά:

Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να ξεκουραστείτε πριν τη μεγάλη μέρα. Ένας καλός ύπνος θα σας βοηθήσει να είστε ανανεωμένοι και συγκεντρωμένοι.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας υπερβολικά:

Προσπαθήστε να μην αυξάνετε την πίεση που ασκείτε στον εαυτό σας. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε ένταση, αλλά προσπαθήστε να μείνετε χαλαροί και να εμπιστευτείτε την προετοιμασία που έχετε κάνει.

Επαναλάβετε τα κυριότερα σημεία:

Πριν την εξέταση, διαβάστε τις κύριες έννοιες και τις σημαντικές πληροφορίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε φρέσκο στο μυαλό σας τις βασικές έννοιες που πιθανότατα να χρειαστείτε.

Μην αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας:

Έχετε εργαστεί σκληρά και έχετε προετοιμαστεί για αυτές τις εξετάσεις.

Διαχειριστείτε το χρόνο:

Πριν ξεκινήσετε τις εξετάσεις, κατανοήστε πόσο χρόνο έχετε για κάθε ερώτηση ή ενότητα και κατανείμετε τον χρόνο σας ανάλογα. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην μείνετε πίσω και να ολοκληρώσετε όλα τα κομμάτια της εξέτασης εγκαίρως.

Οργανώστε τις σκέψεις σας:

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε, σκεφτείτε τη δομή του γραπτού σας. Καθορίστε τις κύριες ιδέες που θα θέλετε να περιλάβετε και τη σειρά που θα τις παρουσιάσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε μια οργανωμένη και συνεκτική απάντηση.

Απαντήστε στο ερώτημα:

Εξετάστε προσεκτικά το θέμα και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως τι ζητείται. Απαντήστε στο ερώτημα με σαφήνεια και ακρίβεια, αφού παρουσιάσετε τα απαραίτητα επιχειρήματα ή παραδείγματα για να υποστηρίξετε τη θέση σας.

Επιμένετε στη συντακτική και ορθογραφική ακρίβεια:

Προσέξτε τη συντακτική και ορθογραφική ακρίβεια του γραπτού σας. Φροντίστε να γράφετε καθαρά και να αποφεύγετε ορθογραφικά λάθη.

Εκμεταλλευτείτε το πρόχειρο:

Χρησιμοποιήστε το πρόχειρο για να καταγράψετε τις σκέψεις σας και τις λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε για την επίλυση των ερωτημάτων. Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις ιδέες σας και να ελέγξετε την χρησιμότητά τους.

Διαβάστε προσεκτικά:

Διαβάστε κάθε θέμα προσεκτικά και αργά, ώστε να κατανοήσετε πλήρως τι ζητείται. Κρατήστε σχετικές σημειώσεις στο πρόχειρο και επανεξετάστε τα ζητούμενα πριν ξεκινήσετε να γράφετε.

Κρατήστε κενές γραμμές:

Αφήστε 3-4 κενές γραμμές ανάμεσα στα ερωτήματα που απαντάτε. Έτσι, θα μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τα ερωτήματα που έχετε ήδη απαντήσει και να συμπληρώσετε μετά ότι χρειάζεται.

Φροντίστε τον εαυτό σας:

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των εξετάσεων, είναι εύκολο να παραμελήσετε τις βασικές ανάγκες σας, όπως ο ύπνος, η διατροφή και η άσκηση. Φροντίστε να έχετε επαρκή ξεκούραση, να τρώτε καλά και να κάνετε λίγη άσκηση. Αυτές οι πρακτικές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργεια, την ευεξία και την ευκολία σας στις εξετάσεις.

Να θυμάστε ότι:

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 π.μ. και είναι κοινές για υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Η κατοχή κινητού τηλεφώνου, έστω και απενεργοποιημένου, στην αίθουσα εξέτασης θεωρείται λόγος απόρριψης του γραπτού.

Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας:

  1. Ταυτότητα ή διαβατήριο
  2. Ένα στυλό με μόνο ανεξίτηλη μελάνη (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γόμα και γεωμετρικά όργανα (εάν χρειάζονται). Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται.
  3. Το δελτίο εξεταζόμενου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι) που έχετε λάβει.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα αυτά τα αναγκαία είδη μαζί σας πριν μπείτε στην αίθουσα εξετάσεων.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 2 - 12 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 1 μέχρι 16 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2023 - Οι μαθητές των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2023: Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) εξετάζονται:

Πανελλήνιες 2023: Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

Αναλυτικά η λίστα με τα εξεταστικά κέντρα

Δείτε παρακάτω την αναλυτική λίστα με τα εξεταστικά κέντρα:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2023

Σχετικές ειδήσεις