ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2015: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Πανελλαδικές 2015: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η προκήρυξη του υπουργείου Άμυνας για την εισαγωγή σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές της χώρας που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες 2015.

Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Άμυνας, Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Όλοι οι υποψήφιοι για τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2015 για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί κατάλληλοι στις προκαταρκτικές εξετάσεις του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα προσόντα τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές είναι τα εξής:

α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, με την εισαγωγή τους (την ημέρα κατάταξης) στα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής Ιθαγένειας.

β. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση.

γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.

δ. Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον κοσμία.

ε. Οι υποψήφιοι της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Β2 (καλή γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος.

στ. Οι υποψήφιοι των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις. Διόρθωση ηλικίας με δικαστική απόφαση λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31η Δεκεμβρίου 1994 και μεταγενέστερα.

ζ. Να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για οποιοδήποτε έγκλημα ούτε να έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι σημαντικές ημερομηνίες για τους υποψηφίους είναι οι ακόλουθες:

• Έλληνες εσωτερικού

α. Υποβολή Αίτησης-Δικαιολογητικών έως Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).
β. Έκδοση Κατάστασης Υποψηφίων με Ελλιπή Δικαιολογητικά έως Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.
γ. Υποβολή Ελλιπών Δικαιολογητικών έως Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).
δ. Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις καθώς και προγράμματος διεξαγωγής τους (τόπος - χρόνος): Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.

• Έλληνες εξωτερικού

α. Υποβολή Αίτησης-Δικαιολογητικών έως Παρασκευή 28 Ιουλίου 2015 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).
β. Έκδοση Κατάστασης Υποψηφίων με Ελλιπή Δικαιολογητικά έως Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015.
γ. Υποβολή Ελλιπών Δικαιολογητικών έως Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας).

δ. Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις ΠΚΕ καθώς και προγράμματος διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος - χρόνος): Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015.

ε. Οι υποψήφιοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι να μάθουν αν τα δικαιολογητικά τους έγιναν δεκτά ή όχι και να τα συμπληρώσουν, αν απαιτείται. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει από τις Σχολές όπως προβλέπουν οι οργανισμοί λειτουργίας τους και επίσης να ενημερωθούν για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των ΠΚΕ.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα γίνονται δεκτά από τις Σχολές 1ης προτίμησης στην περίπτωση αποστολής τους μέχρι και τις καταληκτικές ημερομηνίες, εφόσον φέρουν ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας δημόσιας ή ιδιωτικής.

Οι υποψήφιοι που θα διαγωνισθούν σε ειδικά μαθήματα του υπουργείου Παιδείας θα τα δηλώσουν στην Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωσή τους για να προγραμματιστούν ανάλογα. Επίσης, θα πρέπει να φέρουν κατά την παρουσίασή τους βεβαίωση του Εξεταστικού Κέντρου, στην οποία θα αναφέρεται η συμμετοχή τους στις εξετάσεις των δηλωμένων ειδικών μαθημάτων.

Σχετικές ειδήσεις