Ανανεώθηκε:

Όταν η εκπαίδευση «ανοίγει» τον δρόμο για την αγορά εργασίας

Newsbomb

Όταν η εκπαίδευση «ανοίγει» τον δρόμο για την αγορά εργασίας

Ένας πραγματικός γρίφος μοιάζει για αρκετούς νέους η επιλογή της σχολής που μπορεί αργότερα να προσφέρει μία επιτυχημένη καριέρα.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός και οι υψηλές απαιτήσεις στην αγορά εργασίας, τους προβληματίζουν, καθώς καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον τους. Στη νέα ψηφιακή εποχή και το σύγχρονο περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς, αναζητούν τρόπους για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Πώς θα οδηγηθούν στην κορυφή;

Σίγουρα, κανένας τομέας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από την κρίση και αρκετοί πτυχιούχοι δυσκολεύονται να βρουν θέσεις εργασίας που να τους ικανοποιούν. Παρόλα αυτά, αποκτώντας σύγχρονες δεξιότητες (soft skills) και επιχειρηματικό τρόπο σκέψης, μπορούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να διεκδικήσουν αξιόλογες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Πόσο σημαντική είναι, λοιπόν, η επιλογή που θα κάνει κάποιος; Ανεξαρτήτως από το αν έχει επιλέξει να σπουδάσει Management και Οικονομικά, Πληροφορική ή Νομική, οι δεξιότητες που θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών του είναι το «μυστικό» της διαφοροποίησης και κατ’ επέκταση της επιτυχίας.

Για παράδειγμα, η έννοια της επιχειρηματικής νοημοσύνης (τρόπος σκέψης, απόφασης και δράσης) μπορεί πράγματι να αποτελέσει το «κλειδί» για ένα σίγουρο μέλλον. Από όποιον κλάδο και αν προέρχεται ένας απόφοιτος, είναι σημαντικό να μπορεί να αξιοποιήσει τις γνώσεις του με τον καλύτερο τρόπο, μαθαίνοντας να σκέφτεται και να δρα επιχειρηματικά, αλλά και να εκμεταλλευτεί ταυτόχρονα, την ψηφιακή επανάσταση και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει, σχετικά με τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται.

Για τον λόγο αυτό, η επιλογή του κατάλληλου ιδρύματος που θα καλλιεργεί την επιχειρηματική σκέψη σε κάθε τομέα και θα εφοδιάζει τους αποφοίτους του με τις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή είναι μία πολύ σημαντική απόφαση.

Όλα όσα κάνουν το IST College να ξεχωρίζει

Το IST ιδρύθηκε το 1989 και συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ουσιαστικής προσφοράς στον χώρο της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φροντίζοντας να προσφέρει πλήρως ενημερωμένα προγράμματα σπουδών στους φοιτητές του, ακολουθώντας τις νέες τάσεις, προωθώντας την επιχειρηματικότητα και επενδύοντας στην καινοτομία. Ως ένας πολυδύναμος και πολυεπίπεδος εκπαιδευτικός φορέας παρέχει Bachelors & Masters, Supported Distance Learning προγράμματα, καθώς και προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Σεμινάρια και Επιμορφωτικά Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.2).

Η άρρηκτη διασύνδεση του οργανισμού με την αγορά εργασίας, μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με φορείς όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Β.Ε.Π.), η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) και πλήθος εταιρειών σε διαφόρους κλάδους και χώρες, αλλά και η φοιτητοκεντρική προσέγγιση και φιλοσοφία, καθιστούν το IST διαχρονική επιλογή για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν τις σπουδές ως μια επένδυση με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Ποιο είναι το προφίλ του σύγχρονου επαγγελματία;

Η απόκτηση θεωρητικής και πρακτικής γνώσης, η καλλιέργεια των σύγχρονων δεξιοτήτων (soft skills), αλλά και η ενθάρρυνση της κριτικής σκέψης, αντικατοπτρίζουν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο είχε εξαρχής βασιστεί το IST, βοηθώντας τους σπουδαστές να σκέφτονται και να δρουν επιχειρηματικά από όποιον τομέα και αν προέρχονται. Έτσι, συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός προφίλ που θα κάνει τον σύγχρονο απόφοιτο ελκυστικό και αποδοτικό στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Πέρα από την έμφαση στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στρατηγικός στόχος του IST ήταν πάντοτε η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που εμπνέει και στηρίζει τον φοιτητή να εξελιχθεί, είτε αυτό έχει να κάνει με τις διεθνών προδιαγραφών και εύκολα προσβάσιμες εγκαταστάσεις του, με τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τη βιβλιοθήκη, είτε με στοχευμένες και καινοτόμες δράσεις που τον φέρνουν πιο κοντά στην αγορά όπως οι ημέρες καριέρας και το πρόγραμμα επαγγελματικών δεξιοτήτων.

2

Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει προνομιακή εκπαίδευση;

Τα πρωτοπόρα και στοχευμένα προγράμματα σπουδών, με την υψηλή ζήτηση και απορροφησιμότητα, έρχεται πλέον να ενισχύσει και το ευέλικτο σύστημα παρακολούθησης το οποίο έχει να κάνει με φυσική είτε εξ αποστάσεως παρουσία ή ακόμα και το συνδυασμό των δύο. Μάλιστα, αν ο σπουδαστής επιλέξει την παρακολούθηση από απόσταση, τότε μπορεί να την πραγματοποιήσει μέσα από την υπερσύγχρονη πλατφόρμα του IST αλλά και αυτή του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου, έχοντας την ευελιξία να παρακολουθήσει τις διαλέξεις στο χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί, ανάλογα με την καθημερινότητά του.

Παράλληλα, τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, έχουν ενεργή συμμετοχή σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας πιστοποιώντας τους καθηγητές, αλλά και δίνοντας απευθείας το αντίστοιχο Βρετανικό πτυχίο στους αποφοίτους.

Μέσα από την παραπάνω διαδικασία που προσδίδει ελευθερία και ευελιξία στο χρόνο του σπουδαστή, ειδικά αν αυτός εργάζεται, αλλά ταυτόχρονα παρέχει όλα τα εχέγγυα για σπουδές υψηλού επιπέδου και διεθνούς αναγνώρισης, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο φοιτητής σπουδάζει στη Μεγάλη Βρετανία μένοντας ουσιαστικά σπίτι του.

Business Facing: Ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης με έμφαση στην καινοτομία

Το νέο μοντέλο εκπαίδευσης που εισάγει το IST στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένο και αυτό διότι πέρα από τα καινοτόμα προγράμματα σπουδών και την ευέλικτη παρακολούθηση, δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις μέσα από διαφορετικές και «έξυπνες» δράσεις που καθιστούν τη φοίτηση μια πραγματική και ξεχωριστή για τον σπουδαστή εμπειρία, με ποικίλα βιώματα και ερεθίσματα που μπορούν να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί τόσο σε επαγγελματικό, όσο και προσωπικό επίπεδο.

Για παράδειγμα, το Crazy Business Ideas που αποτελεί έναν από τους πρώτους διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, βοηθά τους σπουδαστές να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις περνώντας από τη θεωρητική γνώση στην πρακτική εφαρμογή, αλλά παράλληλα συμβάλλει στη δικτύωση τους με το άκρως αναπτυσσόμενο οικοσύστημα των startups επιχειρήσεων.

Τα IST on Site (επισκέψεις φοιτητών σε μεγάλες εταιρείες όπου παρακολουθούν εκπαιδεύσεις στελεχών) και Business Voice (διαλέξεις στελεχών εταιρειών προς τους φοιτητές του IST μέσω Case Studies) είναι δύο ακόμη πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση οι οποίες παρουσιάζουν περιπτώσεις βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών (business best practices) αλλά ταυτόχρονα βοηθούν τους φοιτητές να διδάσκονται σε συνθήκες πραγματικής αγοράς.

Τέλος, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ2) IST, επιμορφώνει διαρκώς τους σπουδαστές και τους «μυεί» στις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας, προσφέροντας πρακτικές γνώσεις με σεμινάρια και εξειδικευμένα προγράμματα και εκπαιδεύσεις, πιστοποιημένα τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης σεμιναρίων στην Ελλάδα ACTA, τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έτσι, συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εξέλιξη των φοιτητών, φροντίζοντας να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούν σε κάθε επαγγελματική πρόκληση, ενώ φροντίζει για την ομαλή μετάβασή τους στην αγορά εργασίας. Ενδεικτικό της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι το εντυπωσιακό ποσοστό άμεσης απασχόλησης που αγγίζει το 90%. Το ζητούμενο, άλλωστε, δεν είναι άλλο από το να μετατραπεί ο φοιτητής σε έναν παραγωγικό και επιτυχημένο, αυριανό επαγγελματία και το IST φαίνεται πως διαθέτει την εμπειρία και τεχνογνωσία για να τον βοηθήσει να το επιτύχει.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved