ΣΕΙΣΜΟΙ

Χουλιάρας: Το επίκεντρο δεν είναι το ίδιο με άλλους ισχυρούς σεισμούς του παρελθόντος στη περιοχή

Χουλιάρας: Το επίκεντρο δεν είναι το ίδιο με άλλους ισχυρούς σεισμούς του παρελθόντος στη περιοχή
Πηγή φώτο: LARISSANET.GR.

Σεισμός: Πλούσια μετασεισμική δράση, πρόκειται να έχει σύμφωνα με τους σεισμολόγους ο ισχυρός σεισμός της Ελασσόνας με μικρότερους ή ίδιας εντάσεως σεισμούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού δεν είναι το ίδιο με άλλους ισχυρούς σεισμούς που έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ Χουλιάρας ανέβασε στο facebook σεισμικό χάρτη στον οποίο φαίνονται τα επίκεντρα των πιο ισχυρών σεισμών με τον μεγαλύτερο να είναι εκείνος του 1954 όπου είχε εκδηλωθεί σεισμός 7 Ρίχτερ. Ενώ τρία χρόνια αργότερα το 1957 είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ είχαμε και το 1894, σύμφωνα με το συγκεκριμένο χάρτη.

Πηγή φώτο: LARISSANET.GR.



Ο κ Χουλιάρας ανέφερε στην ανάρτησή του: «Το επίκεντρο του σημερινού σεισμού στον Τύρναβο δεν πέφτει κοντά σε επίκεντρα προσφάτων ισχυρών σεισμών. Στον χάρτη φαίνονται οι μεγάλοι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή απο τους ιστορικούς καταλόγους. Ο συγκεκριμένος σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος και χαρακτηρίζεται ήδη από μια έντονη μετασεισμική ακολουθία που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και μήνες και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα οι κάτοικοι σε παλιές κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Η στιγμή που τα ρίχτερ «χτυπάνε» - Συγκλονιστικά βίντεο