ΕΛΛΑΔΑ

«Θα χυθεί αίμα» - Οργή στη Φθιώτιδα για τη μεταφορά μεταναστών

«Θα χυθεί αίμα» - Οργή στη Φθιώτιδα για τη μεταφορά μεταναστών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το στρατόπεδο «Παπαποστόλου» στην Φθιώτιδα.
LamiaNow

Αναβρασμός επικρατεί στην περιοχή της Στυλίδας λόγω της προωθούμενης δημιουργίας hot spot στον Καραβόμυλο.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το στρατόπεδο «Παπαποστόλου» στην Φθιώτιδα, αντιδρούν οι κάτοικοι της Στυλίδας, στην ενδεχόμενη δημιουργία hotspot στον Καραβόμυλο.

«Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε αντίθετοι στην φιλοξενία προσφύγων, αλλά όχι με τέτοιες αιφνιδιαστικές μεθόδους» δήλωσε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Στυλίδας κυρία Βιργινία Στεργίου, η οποία δύο μέρες νωρίτερα (03/09) συγκάλεσε το δημοτικό συμβούλιο για να εξετάσει τη συγκεκριμένη κατάσταση.

«Εδώ δεν θα έρθουν. Θα μας τινάξουν στον αέρα, είναι τελειωμένη υπόθεση, αν έρθουν θα χυθεί αίμα», έλεγαν ορισμένοι από τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamianow.gr.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και μετά από επικοινωνία του με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνεται πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο στρατόπεδο «Γεώργιου Παπαποστόλου», που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια, για να δημιουργηθεί ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, ώστε μέσα στον Σεπτέμβριο να φτάσουν στην Ανατολική Φθιώτιδα, οι πρόσφυγες.

Επεισόδια είχαν ξεσπάσει και χθες, Τετάρτη 04/09:

Κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Ανατολική Φθιώτιδα ένεκα της είδησης ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) φτιάχνει νέο hot spot στο στρατόπεδο "Γεωργίου Παπαποστόλου", το οποίο βρίσκεται μέσα στον Καραβόμυλο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να γίνει άμεσα γνωστή, ούτως ώστε μέσα σε λίγες ημέρες να στηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, γεγονός που έχει εξοργίσει περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής και τη νέα Δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχει πρόσβαση στο δρόμο

Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, από το βράδυ της Τρίτης ο Δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο για το στρατόπεδο μέσω της τοποθέτησης μηχανημάτων, ενώ παράλληλα τόνισαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει "Μόρια" η Ανατολική Φθιώτιδα.

«Δεν πιστεύουμε αυτά που λένε περί προσωρινής φιλοξενίας. Ούτε για τον αριθμό των ατόμων. Τα έχουν ξαναπεί και έχουν εκτεθεί. θα φυλάμε σκοπιά όλο το 24ωρο και θα είμαστε εδώ μέχρι να καταλάβουν ότι χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνεται τίποτα...», ανέφερε στο Lamiareport κάτοικος της περιοχής.

Η νέα Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, συντάσσεται με τους κατοίκους της περιοχής, επισημαίνοντας πως είναι κάθετα αντίθετη στη μεθόδευση που έγινε και στη δημιουργία νέου hot spot στην περιοχή, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για Κέντρο Φιλοξενίας.

«Δεν είναι δυνατόν σε μια παραλιακή ζώνη που εμείς προγραμματίζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά να έρχονται κάποιοι αιφνιδιαστικά με το έτσι θέλω και να λένε θα κάνουμε hot spot. Η βιασύνη, η προχειρότητα και η μεθόδευση με την οποία γίνεται το όλο εγχείρημα δείχνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο....» δήλωσε η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες

Δείτε επίσης:

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: «Θα μπουκάρω με καλάσνικοφ σε εφορίες»