ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
ΙΝ ΤΙΜΕ

Παρέμβαση στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (30/10) μέλη του «Ρουβίκωνα».

Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στο νοσοκομείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Όπως αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου, «οι ζωές απλών ανθρώπων κρέμονται από μια κλωστή, από δομές υγείας που παραπαίουν. Πλέον αυτά που κάποιος θα έπρεπε να θεωρεί δεδομένα, όπως είναι η δημόσια παροχή υγείας, αναιρούνται».

«Η κοινωνία μας έρχεται αντιμέτωπη, όχι απλά με τη σήψη του συστήματος αντικρίζοντας τις άθλιες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται νοσοκομεία και δημόσια ιατρεία, αλλά ακόμα και με την περαιτέρω υποβάθμισή τους, αφού αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και “εκλεκτών”. Άνθρωποι που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και η μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες από δω και στο εξής θα αποτελούν τη νέα μας κανονικότητα. Με άλλα λόγια οι δομές υγείας βρίσκονται σε δυσχερείς συνθήκες και πλέον στο στόχαστρο μπαίνει και το αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”», τονίζουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν:

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του αντικαρκινικού νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” και παλεύουμε μαζί τους για την εξυγίανση των δομών υγείας».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η διοίκηση του νοσοκομείου καταδικάζει το περιστατικό και επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση πως τα μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν λεκτικά στην αναπληρώτρια διοικήτρια του «Αγίου Σάββα».

«Σήμερα (30/10/2019) και ώρα 12:05, ομάδα 9 περίπου ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο Γραφείο Διοικήσεως του Ογκολογικού Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και επιτέθηκαν λεκτικά στην Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, βιντεοσκοπώντας την, ενώ μετά από λίγο αποχώρησαν εκτοξεύοντας διάφορες απειλές σε βάρος προσώπων. Το εν λόγω περιστατικό, πέραν του ότι προβληματίζει σοβαρά για αυθαίρετες ενέργειες ατόμων, σε βάρος προσώπων τα οποία προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα στο ευαίσθητο πεδίο της Δημόσιας Υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέο. Η οδός της βίας είναι αδιέξοδη, ολισθηρή και επικίνδυνη».

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένταση μεταξύ του Σωματείου των εργαζομένων και της διοίκησης, λόγω επικείμενων απολύσεων επικουρικών γιατρών. Το Σωματείο καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση, τονίζοντας ότι αποδυναμώνονται σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου που είναι νευραλγικά για την εύρυθμη λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης:

Οργή Ερντογάν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις