ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο μαθητικό συλλαλητήριο

ΤΩΡΑ: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο μαθητικό συλλαλητήριο
ΙΝ ΤΙΜΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν στη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Στο ύψος της Βουλής, ομάδες αγνώστων έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Αυτή την ώρα η πορεία κατευθύνεται στα Προπύλαια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, αντιδρούν στη θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα ζητούν την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Παιδεία πραγματοποιούν εκατοντάδες μαθητές και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, σύμφωνα με το voria.gr.

Μαθητές από σχολεία της πόλης αφού συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους κρατώντας πυρσούς και με πανό και συνθήματα ζητούν να αλλάξει το τωρινό «σάπιο» εκπαιδευτικό σύστημα που «εξοντώνει και δεν μορφώνει».

«Το σχολείο που πηγαίνουμε δεν μας αρέσει! Το απορρίπτουμε» αναφέρεται σε κείμενο που μοιράζουν στους διερχόμενους. Οι μαθητές κάνουν λόγο για ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, για διαμόρφωση ενός σχολείου- ακριβού εξεταστικού κέντρου γεμάτο φροντιστήρια και ιδιαίτερα, για ακατάλληλα κτήρια και μαθήματα σε κοντέινερ, για καταργήσεις μαθημάτων.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ηλικιωμένη έπεσε από τις σκάλες και σκοτώθηκε

Σχετικές ειδήσεις