ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων σε όλη την Ελλάδα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων σε όλη την Ελλάδα

Αν και σήμερα οι καιρικές δεν ήταν οι ιδανικές για να βουτήξουν όσοι το επιθυμούσαν στα νερά για το Σταυρό, πολλοί αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και έπεσαν για να τηρήσουν τις παραδόσεις.

H πολιτική ηγεσία της χώρας έδωσε το ''παρών'' στην καθιερωμένη λειτουργία με τις αποδοκιμασίες να μη λείπουν από τη σημερινή ημέρα.

Μάλιστα οι παρευρισκόμενοι κατά των Αγιασμό των Υδάτων στην Χαλκίδα αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος μετέβη στην πόλη συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παπούλιας σήμερα «έσπασε» την παράδοση που ήθελε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρακολουθεί την τελετή των Θεοφανείων στον Πειραιά.

PAPOULIAS345352352

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, όπου και παρακολούθησε την τελετή. Ο κ. Σαμαράς δεν ταξίδεψε εκτός λεκανοπεδίου, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και μετέβη στον Πειραιά όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

p3

Στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, παρακολούθησαν τη δοξολογία για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

KAMINIS38132131

Αποδοκιμασίες όμως δεν δέχτηκε μόνο ο Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης που παρακολούθησε των Αγιασμό των Υδάτων στο Θερμαϊκό. Μάλιστα στο ίδιο σημείο βρέθηκαν τόσο ο Κώστας Γκιουλέκας από τη ΝΔ, όσο και ο Άγγελος Κολοκοτρώνης από το ΛΑ.Ο.Σ.

Στα παγωμένα νερά του Μαλιακού Κόλπου βούτηξε ο Απόστολος Γκλέτσος, σήμερα για να πιάσει το σταυρό, παρότι πάσχει από κολπική μαρμαρυγή και οι γιατροί του έδιναν 30% πιθανότητες να μην αντέξει η καρδιά του.

Αυτό έχει πει ο Δήμαρχος Στυλίδας από χθες, σημειώνοντας ότι θα το κάνει για να στείλει ένα μήνυμα -σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα- ότι όλα είναι δυνατά. Στη Στυλίδα βρέθηκε πλήθος πιστών προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή του αγιασμού των υδάτων.