ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τον ειδικό φρουρό στην ΑΣΟΕΕ

ΤΩΡΑ: Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τον ειδικό φρουρό στην ΑΣΟΕΕ

Πορεία πραγματοποιούν φοιτητές με τελικό προορισμό την ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν το πρόσφατο περιστατικό με τον ειδικό φρουρό που έβγαλε όπλο μέσα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την πορεία μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν, στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διήμερη κατάληψη.

Στην πορεία συμμετέχουν 1000 περίπου άτομα οι οποίοι αναμένεται να κατευθυνθούν στην ΓΑΔΑ, μέσω της Λ. Αλεξάνδρας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ανέφερε φοιτητής μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την πορεία στην gallery που ακολουθεί:

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες πορείες έχουν ήδη δρομολογηθεί σε Πάτρα, Χανιά αλλά και Ιωάννινα.

Τι λέει αξιωματικός της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

«Γνωρίζουμε ότι μια ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκεται στην ΑΣΟΕΕ, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αποτελέσει την κύρια ομάδα που θα δώσει κάλυψη σε κάποιους παράνομους μικροπωλητές που θέλουν να απλώσουν και πάλι τους πάγκους τους έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο. Αυτή η ομάδα των κουκουλοφόρων ήταν που ξυλοκόπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό που έβγαλε το όπλο του»: Αυτά είπε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, που ασχολείται με την έρευνα της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ομάδα κουκουλοφόρων και άτομα τα οποία αστυνομικοί παρατηρητές που βρίσκονται σε καίρια σημεία στην Πατησίων, τους έχουν δει να στέκονται στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ και να προσπαθούν να καλύψουν τη δράση μικροπωλητών που έχουν κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή τους, απλώνοντας σεντόνια με είδη παραεμπορίου στο πεζοδρόμιο έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών, η ομάδα αυτή ειδοποιεί τους παράνομους μικροπωλητές κάθε φορά που εμφανίζονται δυνάμεις της αστυνομίας για να τους συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί έχουν παρατηρήσει ότι τα άτομα αυτά φορούν πάντα κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Μια 38χρονη στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αυτή είναι η ΠΝΠ - Πότε θα κλείσουν λιμάνια, σχολεία, θέατρα, εστιατόρια

Σχετικές ειδήσεις