ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Κώστα Βουτσά: Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι στο τελευταίο «αντίο» (pics)

Κηδεία Κώστα Βουτσά: Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι στο τελευταίο «αντίο» (pics)

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον Κώστα Βουτσά, τον «αιώνιο έφηβο» του ελληνικού κινηματογράφου.

Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου ηθοποιού τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του τέθηκε αρχικά για την οικογένεια κεκλεισμένων των θυρών και στη συνέχεια σε λαϊκό προσκύνημα, όπως είχε συμβεί και χθες, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Μετά την εξόδιο ακολουθία ακολούθησαν οι επικήδειοι, ενώ στη συνέχεια η σορός, με πομπή, έφτασε στο Α' Νεκροταφείο για την ταφή.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Φίνος Φιλμ, ο Κινηματογράφος Τριανόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.ά.

Προσερχόμενη στη Μητρόπολη, η κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα, ανέφερε: «Είναι μία τεράστια απώλεια για την οικογένεια και είναι συγκινητικό που είναι και για όλη τη χώρα, απ' αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες και τα μηνύματα που παίρνουμε. Όλος ο κόσμος τον αγαπούσε παρά πολύ τον πατέρα μου κι αυτό για μας είναι μία μικρή παρηγοριά».

Σε ερώτηση για το τι θυμάται από τον πατέρα της, απάντησε πόσο χαρούμενος, γενναιόδωρος και μαχητής ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Ελένη Φιλίνη σημείωσε ότι «έσβησε ο κεντρικός προβολέας του θεάτρου. Ο Κώστας ήταν η χαρά της ζωής, η χαρά του θεάτρου. Άνθρωπος πάνω απ' όλα, εκτός από το ταλέντο του που είναι αναγνωρισμένο με το παραπάνω. Ο Κώστας θα μας λείψει πολύ, αλλά δεν θα λείψει από την καρδιά μας».

«Ήταν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που είχαμε ποτέ, αλλά δεν τον ξεχώριζε αυτό. Τον ξεχώριζε η γενναιοδωρία, η καλοσύνη του, το ότι ήταν ένα απλό προσφυγόπουλο δίπλα στον απλό κόσμο, χωρίς καμία κακία ποτέ, χωρίς τίποτε το δεύτερο», δήλωσε η Μιμή Ντενίση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα - 36χρονη στην Αθήνα