Συμβολικός αποκλεισμός του Ιπποκράτειου από συνταξιούχους

Newsroom Newsroom

Συμβολικός αποκλεισμός του Ιπποκράτειου από συνταξιούχους

Συνταξιούχοι των ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ και Δημοσίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου σήμερα το πρωί.

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την ένστασή τους στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας δωρεάν δημόσια υγεία.

«Ύστερα από τις περικοπές που γίνονται στις συντάξεις και τα χαράτσια τώρα ήρθε η σειρά της υγείας. Χίλια τριακόσια φάρμακα είναι εκτός λίστας και πρέπει να τα πληρώνουμε. Ακόμη και για τις αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να πληρώνουμε. Πάνε να μας αποτελειώσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης. Χρήστος Σαλονικιός.

«Τα έχουν καταντήσει όλα με πληρωμή. Θέλουμε δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη, ανέφερε ο ταμίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκη, Πασχάλης Τσαμπάζης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φραγκουλίδης τόνισε πως:

«Με τον ΕΟΠΥΥ ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι γίνεται. Πήγε κάποιος για να του γράψει ο γιατρός ένα φάρμακο των 6 ευρώ και πλήρωσε 10 ευρώ επίσκεψη γιατί δεν ήταν στη λίστα των 50 ατόμων που δέχεται ανά εβδομάδα. Τα ιατρεία του ΙΚΑ σταμάτησαν να κάνουν μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις και πρέπει να πληρώνεις συμμετοχή 15-25%. Θέλουμε δωρεάν υγεία πρόνοια και φάρμακα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved