ΕΛΛΑΔΑ

Πώς φέτος αλλάζουμε βήμα-βήμα το σπίτι με έμπνευση από τον νέο κατάλογο των Praktiker!

Πώς φέτος αλλάζουμε βήμα-βήμα το σπίτι με έμπνευση από τον νέο κατάλογο των Praktiker!

Το 2020 είναι αναμφίβολα η χρονιά που μείναμε περισσότερο σπίτι και μάθαμε να το απολαμβάνουμε και να το εκτιμούμε διαφορετικά.

Πράγματι, τα σπίτια μας μετατράπηκαν ξαφνικά στους μικρόκοσμούς μας και κάθε τους χώρος, λειτούργησε ως ένα μέρος χαλάρωσης, διασκέδασης και μεταξύ άλλων, εργασίας.

Επειδή, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, το φετινό φθινόπωρο θα συνεχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο εντός ή ακόμη και να εργαζόμαστε πιο συχνά από το σπίτι, αξίζει να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας την περίοδο που διανύουμε προκειμένου να αλλάξουμε τα σπίτια μας και συνεπώς, τη διάθεσή μας.

Με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την άνεση και αντλώντας έμπνευση από τις κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού, ξεφυλλίζουμε online τον νέο κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση 2020 των Praktiker και αλλάζουμε τα σπίτια μας, βήμα-βήμα και κυρίως, εύκολα, μέσα από μία νέα και ανανεωμένη γκάμα προϊόντων. Η λίστα που ακολουθεί, μας αποκαλύπτει το πώς και το γιατί.

Η απλότητα και η άνεση σε πρώτο πλάνο

Τα νέα δεδομένα στη ζωή μας δεν άλλαξαν μόνο την καθημερινότητά μας εκτός σπιτιού, αλλά έφεραν σημαντικές μεταβολές και στη ζωή εντός. Αν υπάρχει, λοιπόν, ένα ακόμη σημαντικό «μάθημα» το οποίο πήραμε την περίοδο που πέρασε, αυτό είναι το πόσο σημαντική επίδραση μπορεί να έχει η διαρρύθμιση και η διακόσμηση του σπιτιού μας στη βελτίωση της διάθεσής μας και φυσικά, στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας. Το γιατί δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό.

Ένα σπίτι λειτουργικό το οποίο αποπνέει ηρεμία και μας επιτρέπει να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας κάθε μέρα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση εν έτει 2020. Αυτός είναι ο λόγος που μία από τις κυρίαρχες τάσεις σε ό,τι αφορά την επίπλωση και τη διακόσμηση των σπιτιών στις μέρες μας, είναι εκείνη του αστικού μινιμαλισμού, του Urban Design αγγλιστί.

Η απλότητα έρχεται σε πρώτο πλάνο στα σπίτια μας και ο κανόνας που θέλει το λιγότερο να είναι… περισσότερο, υπερισχύει. Απλές και καθαρές γραμμές στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιο, κρεμαστά φωτιστικά εσωτερικού χώρου που αρκούν για να «γεμίσουν» ένα δωμάτιο και λίγα, αλλά άκρως χρηστικά έπιπλα, δημιουργούν ένα περισσότερο χαλαρό και λιγότερο αγχωτικό περιβάλλον για εμάς και τις οικογένειές μας.

Η φύση εντός, μέσα από cozy chic επιλογές και έπιπλα

Εκτός από το στοιχείο του μινιμαλισμού σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση και την επίπλωση του σπιτιού, στον νέο κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση 2020 των Praktiker ανακαλύψαμε μία «πλούσια» και ανανεωμένη γκάμα προϊόντων και μέσα από αυτή, ξεχωρίσαμε μία ακόμη τάση η οποία κυριαρχεί το 2020 και όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει τη «βάση» για τη διακόσμηση και την ανανέωση της σύγχρονης οικίας τη δεκαετία που μόλις ξεκίνησε.

Η φύση μπαίνει ακόμη περισσότερο στα σπίτια μας, μέσα από cozy chic έπιπλα και διακοσμητικά. Φυτά εσωτερικού χώρου, έπιπλα από ξύλο και διακοσμητικά από περισσότερο φυσικά υλικά μπαίνουν στους χώρους μας και φέρνουν σε αυτούς τις ευεργετικές επιδράσεις του φυσικού στοιχείου.

Ένα ψάθινο φωτιστικό στο υπνοδωμάτιο ή μερικά φυτά και μία ταπετσαρία με λουλούδια ή φύλλα φτέρης στην τραπεζαρία ή το καθιστικό, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν επιθυμείτε να ακολουθήσετε, λοιπόν, τη συγκεκριμένη διακοσμητική τάση, στα Praktiker θα βρείτε φέτος μία μεγάλη και ανανεωμένη γκάμα διακοσμητικών, επίπλων αλλά και φυτών, για να εξοπλίσετε τους χώρους σας καταλλήλως.

Στην περίπτωση δε, που δυσκολεύεστε να κάνετε την αρχή και δεν ξέρετε πώς ακριβώς να αλλάξετε τη διακόσμηση στα σπίτι σας, τότε μπορείτε απλά να στραφείτε στο τμήμα Deco που υπάρχει στα περισσότερα καταστήματα Praktiker και να τα καταφέρετε με τη βοήθεια των επαγγελματιών της διακόσμησης, δηλαδή των Interior Experts!

Όταν το σπίτι μετατρέπεται σε home office

Στην εποχή της τηλεργασίας, βέβαια, αν κάτι έγινε αντιληπτό σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση των προσωπικών μας χώρων, αυτό είναι η ανάγκη για ευελιξία. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, την περίοδο που πέρασε αλλά και αυτή που διανύουμε, αισθανθήκαμε και κυρίως κατανοήσαμε την ανάγκη του να μπορεί το σπίτι να μετατραπεί σε έναν χώρο εργασίας που δεν επηρεάζει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητά μας. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός πως ο όρος «home office» πρωταγωνιστεί τους τελευταίους μήνες στους τομείς της εσωτερικής διακόσμησης και της διαμόρφωσης των σύγχρονων σπιτιών γενικότερα.

Τραπεζαρίες που έπειτα από οικογενειακά ή φιλικά γεύματα μπορούν να μετατραπούν σε πάγκους εργασίας, φωτιστικά που μετακινούνται και μας προσφέρουν τον κατάλληλο φωτισμό -όπου και όταν τα χρειαζόμαστε- και βοηθητικά έπιπλα που μπορούν να μετατρέψουν με μία κίνηση το καθιστικό μας σε έναν λειτουργικό χώρο εργασίας, έχουν την «τιμητική» τους.

Όταν τα έπιπλα αρκούν για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του ύπνου μας

Εκτός όμως από την έννοια του home office, αν υπάρχει μία λέξη η οποία είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σύγχρονη καθημερινότητα, αυτή είναι η ευεξία. Τη δεκαετία που διανύουμε, καλούμαστε πράγματι να αναβαθμίσουμε και να βελτιώσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και δεν υπάρχουν καλύτερα «σημεία εκκίνησης» για να κάνουμε τα πρώτα βήματα προς μία πιο wellness καθημερινότητα, από τα ίδια μας τα σπίτια.

Αυτός είναι ο λόγος που τα υπνοδωμάτιά μας βρίσκονται στο επίκεντρο σε ό,τι αφορά στην ανανέωση του σπιτιού. Μια ματιά στον νέο κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση 2020 των Praktiker είναι αρκετή για να μας εμπνεύσει και να μας υπενθυμίσει πως σε κάποιες περιπτώσεις, λίγα και καλά έπιπλα αρκούν για να αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τον ύπνο μας. Η απλότητα και ο μινιμαλισμός έρχονται, λοιπόν, σε πρώτο πλάνο και στο σύγχρονο υπνοδωμάτιο, με το ξύλο και το φυσικό στοιχείο να κυριαρχούν.

Όποιες και αν είναι οι νέες μας ανάγκες, ο ρόλος της ανανέωσης των προσωπικών μας χώρων είναι σε κάθε περίπτωση σημαντικός και όπως φαίνεται, μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετικές επιδράσεις για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Το σίγουρο είναι ότι στα καταστήματα Praktiker, θα βρούμε φέτος ό,τι χρειαζόμαστε για να ανανεώσουμε τα σύγχρονα «καταφύγιά» μας, μέσα από μία «πλούσια» και ανανεωμένη γκάμα επίπλων και διακοσμητικών.