ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Στη νέα δομή οι πρώτοι μετανάστες - Πυρετώδεις οι εργασίες

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Στη νέα δομή οι πρώτοι μετανάστες - Πυρετώδεις οι εργασίες

Στη νέα προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ προσέρχονται οι πρώτοι μετανάστες που είδαν τα πράγματά τους να καταστρέφονται από τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης στον καταυλισμό στη Μόρια - Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μυτιλήνη - Δείτε τι κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των μεταναστών για τη νέα δομή που στήθηκε από την Παρασκευή στο πεδίο βολής στο Καρά Τεπέ, οι πρώτοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε τις εικόνες του Newsbomb.gr από την καταγραφή των μεταναστών:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6.000 άτομα, ενώ η κάθε σκηνή θα φιλοξενεί 6 άτομα. Οι εργασίες στο χώρο έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή και ήδη έχουν στηθεί 200 σκηνές.

Στόχος είναι να φιλοξενηθούν εδώ όσοι μετανάστες και πρόσφυγες κοιμούνται αυτές τις ημέρες στο δρόμο, ενώ όλοι θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Άλλωστε υπενθυμίζεται ότι στη δομή στη Μόρια, η οποία σχεδόν καταστράφηκε ολοκληρωτικά είχαν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες 35 κρούσματα.

Επεισόδια, χημικά και πετροπόλεμος

Με διαδηλώσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής, όπου έχουν εγκλωβιστεί, ξεκίνησε η τέταρτη μέρα μετά τη φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας

Ξαφνικά, και ενώ πραγματοποιούνταν ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χημικών.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στην παρακάτω gallery:

Η κατάσταση στο νησί τις τελευταίες μέρες είναι έκρυθμη. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μείνει άστεγοι εδώ και τέσσερις ημέρες, με την κυβέρνηση να προχωρά στη δημιουργία νέας κλειστής δομής στο Καρά Τεπέ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους, όσο και στον κόσμο που βρίσκεται κυριολεκτικά στον δρόμο.

Δείτε τι μεταδίδει από τη Μυτιλήνη η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη:

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στην παρακάτω gallery:

Νωρίτερα, περίπου 300 μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για το νέο κέντρο, οι εργασίες για την κατασκευή του οποίου συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία τα πνεύματα ήταν ήρεμα.

Ωστόσο, επικράτησε αναστάτωση όταν περίπου στις 10.30 το πρωί ξέσπασε φωτιά σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας που δεν επέτρεπε στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη.

Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε ΕΔΩ εικόνες του Newsbomb.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο: Κορυφώνει τις προκλήσεις ο «σουλτάνος» τα επόμενα 24ωρα – Στο στόχαστρό του η ΠτΔ