ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Τεστ κορονοϊού σε όλους - Εγκατάσταση των υγιών σε σκηνές του Καρα Τεπέ

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Τεστ κορονοϊού σε όλους - Εγκατάσταση των υγιών σε σκηνές του Καρα Τεπέ

Στη νέα προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ προσέρχονται οι πρώτοι μετανάστες που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη το βράδυ της Τρίτης στον καταυλισμό στη Μόρια.- Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μυτιλήνη - Δείτε τι κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Πλήθος μεταναστών και προσφύγων είναι συγκεντρωμένο έξω από την νέα προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ, περιμένοντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες ούτως ώστε να μπουν στη δομή.

Οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται σε αναμονή, έχουν περάσει από το στάδιο της καταγραφής, έχουν κάνει και το τεστ κορονοΐου και περιμένουν να πάρουν το χαρτάκι για το πού ακριβώς θα πάνε, δηλαδή σε ποια σκηνή. Να αναφερθεί ότι σχεδόν όλοι από αυτούς που εξετάστηκαν, μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί, εκτός από ένα δείγμα.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη, οι σκηνές είναι των 8 ατόμων, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι κανένας μετανάστης να μην κοιμηθεί στο δρόμο, γι αυτό το λόγο τα έργα για να τοποθετηθούν οι σκηνές, συνεχίζονται χωρίς σταματημό.

Ωστόσο όσοι από τους μετανάστες βγαίνουν αρνητικοί στο τεστ κορονοϊού και εισέρχονται στην δομή, δεν θα μπορούν να βγουν έξω για να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο από την ραγδαία διασπορά του ιού.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στην gallery:

Δείτε εικόνα από το σημείο:

Στη νέα δομή οι πρώτοι μετανάστες - Πυρετώδεις οι εργασίες

Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των μεταναστών για τη νέα δομή που στήθηκε από την Παρασκευή στο πεδίο βολής στο Καρά Τεπέ, οι πρώτοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε τις εικόνες του Newsbomb.gr από την καταγραφή των μεταναστών:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6.000 άτομα, ενώ η κάθε σκηνή θα φιλοξενεί 6 άτομα. Οι εργασίες στο χώρο έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή και ήδη έχουν στηθεί 200 σκηνές.

Υπενθυμίζεται ότι στη δομή στη Μόρια, η οποία σχεδόν καταστράφηκε ολοκληρωτικά είχαν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες 35 κρούσματα.

Επεισόδια, χημικά και πετροπόλεμος

Με διαδηλώσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής, όπου έχουν εγκλωβιστεί, ξεκίνησε η τέταρτη μέρα μετά τη φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας

Ξαφνικά, και ενώ πραγματοποιούνταν ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χημικών.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στην παρακάτω gallery:

Η κατάσταση στο νησί τις τελευταίες μέρες είναι έκρυθμη. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μείνει άστεγοι εδώ και τέσσερις ημέρες, με την κυβέρνηση να προχωρά στη δημιουργία νέας κλειστής δομής στο Καρά Τεπέ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους, όσο και στον κόσμο που βρίσκεται κυριολεκτικά στον δρόμο.

Δείτε τι μεταδίδει από τη Μυτιλήνη η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη:

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στην παρακάτω gallery:

Νωρίτερα, περίπου 300 μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για το νέο κέντρο, οι εργασίες για την κατασκευή του οποίου συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία τα πνεύματα ήταν ήρεμα.

Ωστόσο, επικράτησε αναστάτωση όταν περίπου στις 10.30 το πρωί ξέσπασε φωτιά σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας που δεν επέτρεπε στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη.

Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε ΕΔΩ εικόνες του Newsbomb.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μας απειλεί με χτύπημα ο Ερντογάν: «Έλληνες μην περιφέρεστε στα νησιά - Μακρόν θα έχεις μπλεξίματα»