ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Το πρώτο θετικό κρούσμα στη νέα δομή

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Το πρώτο θετικό κρούσμα στη νέα δομή

 Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού κατά την είσοδο των νεοεισερχόμενων στον νέο καταυλισμό - Δείτε τι κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ εντοπίσθηκε πριν από λίγο το πρώτο θετικό κρούσμα, σύμφωνα με την απεσταλμένη του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη.

Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά και τα οποία μεταφέρθηκαν χθες στη Μυτιλήνη από τον ΕΟΔΥ. Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

kroysma.jpg
Σε αυτή τη σκηνή βρέθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού

Τεστ κορονοϊού σε όλους - Εγκατάσταση των υγιών σε σκηνές του Καρα Τεπέ

Πλήθος μεταναστών και προσφύγων είναι συγκεντρωμένο έξω από την νέα προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ, περιμένοντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες ούτως ώστε να μπουν στη δομή.

Οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται σε αναμονή, έχουν περάσει από το στάδιο της καταγραφής, έχουν κάνει και το τεστ κορονοΐου και περιμένουν να πάρουν το χαρτάκι για το πού ακριβώς θα πάνε, δηλαδή σε ποια σκηνή. Να αναφερθεί ότι σχεδόν όλοι από αυτούς που εξετάστηκαν, μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί, εκτός από ένα δείγμα.

Οι σκηνές είναι των 8 ατόμων, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι κανένας μετανάστης να μην κοιμηθεί στο δρόμο, γι αυτό το λόγο τα έργα για να τοποθετηθούν οι σκηνές, συνεχίζονται χωρίς σταματημό.

Ωστόσο όσοι από τους μετανάστες βγαίνουν αρνητικοί στο τεστ κορονοϊού και εισέρχονται στην δομή, δεν θα μπορούν να βγουν έξω για να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο από την ραγδαία διασπορά του ιού.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στην gallery:

Δείτε εικόνα από το σημείο:

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε ΕΔΩ εικόνες του Newsbomb.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μας απειλεί με χτύπημα ο Ερντογάν: «Έλληνες μην περιφέρεστε στα νησιά - Μακρόν θα έχεις μπλεξίματα»