ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ιανός: Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο στη Λαμία

Κυκλώνας Ιανός: Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο στη Λαμία

Εκκενώθηκε το νηπιαγωγείο στα Λουτρά Υπάτης στη Λαμία λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει εισβάλει στο προαύλιο του σχολείου, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός».

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει τα νερά και μπόρεσαν τελικά τα παιδιά να βγουν από το σχολικό κτήριο και να μεταφερθούν στους γονείς τους.

Το πλημμυρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη στην Υπάτη και τα Λουτρά μετά την έντονη βροχή.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Πηγή: lamianow.gr

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε προ ημερών, βασιζόμενο στα νεότερα στοιχεία σε σχέση με την πορεία του κυκλώνα Ιανού στη χώρα.

1. Την Παρασκευή (18-09-2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου - από την Λευκάδα και νοτιότερα - την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα - κυρίως την κεντρική - και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

2. Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

3. Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα του μίνι lockdown που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς