ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Lockdown στην Αττική ανακοινώνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Lockdown στην Αττική ανακοινώνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός

Έτοιμος να πάρει καθοριστικές αποφάσεις ο πρωθυπουργός. Μοντέλο Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα. Κρίσιμη κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, τι θα ανακοινώσει στο έκτακτο διάγγελμα της Πέμπτης (5.11).

Τα χαρτιά του για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανοίγει την Πέμπτη (05.11) ο πρωθυπουργός με έκτακτες ανακοινώσεις που θα κάνει στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην ενημέρωση θα είναι παρών και ο λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα απαντήσει με τον πρωθυπουργό σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην απόφαση να θέσει σε lockdown την Αττική, στα πρότυπα της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις για κλιμακωτή αυστηροποίηση των μέτρων, που φτάνει μέχρι και το κλείσιμο σχολείων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν είναι ορατό, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο των Λυκείων όπως ακριβώς και στη συμπρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είχε δεχτεί δύο εισηγήσεις στις οποίες κλήθηκε να αποφασίσει. Πρώτο, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα ή καραντίνα μόνο στην Αττική, που φαίνεται να έιναι και η τελική του απόφαση.

Lockdown και στις κόκκινες περιοχές

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εκτός από την Αττική αναμένεται να ανακοινώσει lockdown και στις «κόκκινες» περιοχές: Λάρισα, Ροδόπη, Μαγνησία, Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς, Δράμα, Καβάλα, Έβρος, Πέλλα, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Βοιωτία, Νάξος, Θήρα.

Τι λέει η κυβέρνηση

«Τις τελευταίες ημέρες παρά τα μέτρα καταγράφεται μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την εσπευσμένη, όπως φαίνεται, επιβολή νέων μέτρων και lockdown στις «κόκκινες» περιοχές που είναι στο επίπεδο Β του υγειονομικού χάρτη.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση, η κατάσταση που διαμορφώνεται «είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γι’αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν οποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά και τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ισχύουν από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Αυξάνονται οι θάνατοι, πάει για νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων η χώρα

Το αρνητικό ρεκόρ της Τρίτης (4.11) με τα 2.166 νέα κρούσματα, «έσπασε» ξανά την Τετάρτη με 2.646 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, καταγράφηκε και ρεκόρ θανάτων στη χώρα ενώ αυτό που κάνει την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική είναι ο μεγάλος αριθμός των διασωλημένων.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα δεδομένα έχουν μπει στο «τραπέζι» και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, τις οποίες θα να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης (5.11).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από Μητσοτάκη, παρουσία Τσιόδρα - Ποιες είναι οι εισηγήσεις των ειδικών