ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παγώνη: Πάνω από 3.000 ασθενείς κορονοΪού - Δεν είναι αντιπροσωπευτικά τα 693 κρούσματα

Κορονοϊός - Παγώνη: Πάνω από 3.000 ασθενείς κορονοΪού - Δεν είναι αντιπροσωπευτικά τα 693 κρούσματα

Η καθηγήτρια  διευκρίνισε ότι στα φαρμακεία θα κλείνονται μόνο τα ραντεβού για τον εμβολιασμό και δεν θα πραγματοποιούνται σε αυτά

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία διευκρίνισε για τα 693 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή (13/12) ότι «δεν είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης». Όπως τόνισε τα Σαββατοκύριακα γίνονται μειωμένοι έλεγχοι σε σχέση με την υπόλοιπη εβδομάδα. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι πάνω από 3.000.

Η ίδια στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι στα φαρμακεία θα κλείνονται μόνο τα ραντεβού για τον εμβολιασμό και δεν θα πραγματοποιούνται σε αυτά.

«Από τέλος Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο είναι η περίοδος έξαρσης των ιώσεων. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέρα τη μέρα. Αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα», σημείωσε η κα Παγώνη.

Επικαλούμενη σχετική έρευνα η καθηγήτρια ανέφερε ότι οι άνδρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις γυναίκες, «περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από κορονοϊό ή διασωληνώνονται», ανέφερε.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των σχολείων και το άνοιγμά τους, ανέφερε ότι ίσως επαναλειτουργήσουν, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, στις 7 Ιανουαρίου, συμπληρώνοντας τέλος ότι «ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα μπουν στο «μάτι»