ΕΛΛΑΔΑ

Kορονοϊός - Γκάγκα: Σε μια εβδομάδα το «αποτύπωμα» από την έξαρση στη Δυτική Αττική

Kορονοϊός - Γκάγκα: Σε μια εβδομάδα το «αποτύπωμα» από την έξαρση στη Δυτική Αττική
Intime News

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα, την εβδομάδα που διανύουμε καταγράφονται λιγότερα κρούσματα, αλλά η ελάφρυνση στο σύστημα Υγείας αργεί να φανεί

Για την ανησυχητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην δυτική Αττική, μίλησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς περίπου σε μια εβδομάδα θα υπάρξει το «αποτύπωμα» της έξαρσης στην περιοχή.

Όπως ανέφερε περιπτώσεις ασθενών από την δυτική Αττική, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί στα νοσοκομεία γύρω στα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα, την εβδομάδα που διανύουμε καταγράφονται λιγότερα κρούσματα, αλλά η ελάφρυνση στο σύστημα Υγείας αργεί να φανεί. «Τα περιστατικά στα νοσοκομεία παραμένουν αρκετά. Όσοι είναι στις ΜΕΘ παραμένουν εκεί έως και πέντε εβδομάδες, συνεπώς δεν αναμένεται να μειωθούν άμεσα τα νούμερα νοσηλευομένων στις ΜΕΘ», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Η κα Γκάγκα κρούει των κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις γιορτές και ιδίως για το ρεβεγιόν, σημειώνοντας ότι ότι καλό είναι να γιορτάσουμε στα σπίτια μας με τους ίδιους ανθρώπους όλες τις γιορτινές ημέρες, αποφεύγοντας δηλαδή να αλλάζουμε παρέες.

Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown η Κοζάνη

Στο μεταξύ ένα βήμα πριν το ολικό lockdown είναι και πάλι η Κοζάνη. Μιλώντας στο MEGA ο Αναστάσιος Σιδηράς, γιατρός, εντεταλμένος σύμβουλος υγείας δήμου Κοζάνης, έδωσε τις εκτιμήσεις του για τους λόγους της έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρατηρείται χαλάρωση των μέτρων τόσο από τους πολίτες ενόψει εορτών όσο και σε χώρους εργασίας. Παράλληλα, προβλήματα εντοπίζονται και στις ιχνηλατήσεις των θετικών κρουσμάτων στην Κοζάνη.

«Χρειάζεται πιστή εφαρμογή των μέτρων για να αποφύγουμε το lockdown» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο λόγω έξαρσης των ιώσεων. Η κατάσταση πάντως στα νοσοκομεία της Κοζάνης χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λινού στο Newsbomb.gr: Σημαντικό το πότε θα έρθει το εμβόλιο - Ανοσία με εμβολιασμό άνω του 70%