ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» οι λοιμωξιολόγοι - Υπερμετάδοση του ιού στις γιορτές

Κορονοϊός: «Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» οι λοιμωξιολόγοι - Υπερμετάδοση του ιού στις γιορτές
IN TIME

Εμβόλιο κορονοϊού: Η ελπίδα του εμβολίου από τη μία και η αγωνία για τα εφιαλτικά σενάρια νέας έξαρσης της πανδημίας μετά τις γιορτές είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει πιθανής χαλάρωσης και συνωστισμού στις γιορτές κρούουν οι ειδικοί, με την επισήμανση να μην αποτελέσουν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 901 κρούσματα κορoνοϊού. Είναι πολύ εύκολο ο ιός να μεταδοθεί από τη μία περιοχή στην άλλη, γι’ αυτό και τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα, τόνισε μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Χθες, 58 ασθενείς με κορoνοϊό κατέληξαν, ενώ 534 έδιναν μάχη διασωληνωμένοι για να κρατηθούν στη ζωή.

Η πίεση στα νοσοκομεία και ειδικά στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ακόμα πολύ μεγάλη, τόνισε, ο διευθυντής της ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Κλειδί» για την αντιμετώπιση της πανδημίας θεωρείται ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση για το εμβόλιο, ώστε να μην αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και τους συνωμοσιολόγους.

Στο πλαίσιο αυτό, από αυτή τη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα στις 18:00 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού.

Δείτε το ρεποτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Έτσι μεταδίδεται με ομιλία ή αναπνοή σε εσωτερικούς χώρους - Οι καθαριστές αέρα