ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εμβολιασμός για όλους τους πολίτες νησιών κάτω των 1.000 κατοίκων ανεξαρτήτως ηλικίας

Κορονοϊός: Εμβολιασμός για όλους τους πολίτες νησιών κάτω των 1.000 κατοίκων ανεξαρτήτως ηλικίας

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγγειλε σήμερα ένα πρόσθετο μέτρο που αφορά νησιά για κάτω των 1.000 κατοίκων οι οποίο θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι την ίδια στιγμή χωρίς την ηλικιακή ομαδοποίηση

Από τις 27 Δεκεμβρίου έχει εμβολιαστεί το 0,77% του πληθυσμού ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα του γενικού εμβολιασμού περισσότεροι από 6.000 πολίτες έλαβαν το εμβόλιο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο κ Θεμισοκλέου ανέφερε ότι 372.000 εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί για πρώτη και δεύτερη δόση.

Ο ίδιος επεσήμανε στη συνέχεια πως για να κλείσει κάποιος πολίτης ραντεβού εμβολισμού θα υπάρχει μια καθυστέρηση πέντε ημερών. «Αν προσπαθεί σήμερα Δευτέρα το νωρίτερο ραντεβού είναι την επόμενη Παρασκευή», αυτό συμβαίνει όπως τόνισε λόγω της εμβολιαστικής αλυσίδας που ακολουθείται.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγγειλε σήμερα ένα πρόσθετο μέτρο που αφορά τα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων , οι οποίο θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι την ίδια στιγμή χωρίς την ηλικιακή ομαδοποίηση.

Τέλος ο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ανέφερε ότι σήμερα η Ελλάδα παρέλαβε 49.000 δόσεις εμβολίου από την pfizer, «μειωμένες από την αναμενόμενη ποσότητα», αλλά αυτό όπως τόνισε αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ. «Οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν από την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 320 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 19 νεκροί σε 24 ώρες, στους 322 οι διασωληνωμένοι